Verzekering en pechhulp

Een standaard WA, casco of allrisk motorverzekering biedt geen dekking als de motor wordt verhuurd. Daarom zijn alle huurovereenkomsten door ons additioneel allrisk verzekerd.

Verzekering voor huurders

Als je een motor huurt via MotoShare, dan ben je goed all-risk verzekerd met de 'MotoShare Polis' van Combi Motors Verzekeringen. De premie van deze verzekering zit standaard de huurprijs inbegrepen.

In geval van schade, heb jij als huurder een eigen risico van €1200. Je kunt dit vooraf verlagen naar €600 voor €12 extra per dag. De huurder is verantwoordelijk voor schade die tijdens de huurperiode ontstaat, tenzij de schade het gevolg is van een slechte staat van de motor of een reeds bestaand defect.

'MotoShare polis' is persoonsgebonden. Dus alleen de persoon die staat vermeldt op de huurovereenkomst als huurder mag de motor besturen.

Wil je precies weten hoe je verzekerd bent? Lees dan de polis en voorwaarden.

Pechhulp

Tijdens de huurperiode kunnen de eigenaar en huurder in alle EU-lidstaten, Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Servië rekenen op de pechhulp dienstverlening van de ANWB, mits de eigenaar niet beschikt over een eigen wegenwacht lidmaatschap.

De kosten voor pechhulp zijn niet in de huurprijs inbegrepen. Wanneer het defect is veroorzaakt door een slechte staat van de motor of een bestaand defect, zullen de kosten van de ANWB-diensten in mindering worden gebracht op de huurinkomsten van de eigenaar. Indien de storing is veroorzaakt door de huurder, zijn de kosten voor rekening van de huurder en zullen achteraf als onderdeel van het eigen risico worden verhaald.

In de pech hulpverlening zit in geen enkel geval vervangend vervoer of reiskosten van de huurder.

Korting op verzekering

MotoShare klanten krijgen 10% collectiviteitskorting op alle schadeverzekeringen van Combi Motors Verzekeringen.

Leer meer
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.