Verzekering en pechhulp

Een standaard WA, casco of allrisk motorverzekering biedt geen dekking als de motor wordt verhuurd. Daarom zijn alle huurovereenkomsten door ons additioneel allrisk verzekerd.

Verzekering voor eigenaren

Onderlinge particuliere verhuur wordt niet gedekt onder een reguliere motorverzekering. Daarom moet deze tijdens de huurperiode worden aangevuld met een extra verzekering.

Combi Motors Verzekeringen heeft speciaal voor MotoShare deze additionele verzekering ontwikkeld genaamd 'MotoShare Polis'. De verzekering vervangt jouw eigen motorverzekering tijdens de huurperiode. Hiermee zijn schade of diefstal goed verzekerd en zijn er geen gevolgen voor een eventueel opgebouwde No Claim korting op je reguliere motorverzekering.

De verzekering van Combi Motors Verzekeringen is automatisch van toepassing op alle particuliere motoren die via MotoShare worden verhuurd. De premie bedraagt gemiddeld €19 per huurdag. De premie wordt toegevoegd aan de huurprijs en na een huurperiode rechtstreeks aan de verzekeraar betaald. Gemakkelijk, toch?

Als eigenaar heb je onder deze additionele all-risk verzekering geen eigen risico. Wat er bij schade wordt uitgekeerd is afhankelijk van de waarde van de motor. Accessoires zijn los meeverzekerd tot maximaal €750.

Een huurder heeft een eigen risico van €1200 en kan deze verlagen naar €600. Als er schade ontstaat tijdens de huurperiode, dan dien jij als eigenaar deze via MotoShare aan Combi Motors Verzekeringen te melden. Combi Motors Verzekeringen regelt vervolgens de afhandeling van de schade direct met jou en de huurder.

  • Is de schadelast naar verwachting lager dan het eigen risico van de huurder? Dan moeten de eigenaar en huurder de schade onderling proberen op te lossen. Lukt dit niet binnen 48 uur, dan moet de eigenaar dit alsnog melden bij MotoShare. Wij zullen dan het eigen risico gaan verhalen bij de huurder.
  • Is de schadelast naar verwachting hoger dan het eigen risico van de huurder? Dan dient de eigenaar, maximaal tot 72 uur na het einde van de huurperiode, hiervan een melding te maken.

De eigenaar dient een kopie van een ingevulde en ondertekende huurovereenkomst én Europees schadeformulier naar Combi Motors Verzekeringen te sturen. Indien er onenigheid bestaat tussen de eigenaar en de huurder, kan MotoShare een onafhankelijke deskundige vragen om de schade te beoordelen. De eigenaar en huurder dienen het advies van deze onafhankelijke deskundige te aanvaarden.

SuperSport, motorscooters, zijspan motoren en alle voertuigen met meer dan 2 wielen worden niet door Combi Motors Verzekeringen verzekerd. Deze type motoren kunnen daarom niet via MotoShare worden verhuurd.

Wil je precies weten hoe je verzekerd bent? Lees dan hier de polis en voorwaarden.

Pechhulp van de ANWB

Tijdens de huurperiode kunnen de eigenaar en huurder in alle EU-lidstaten, Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Servië rekenen op pechhulp dienstverlening van de ANWB.

Indien er zich tijdens de huurperiode een storing of schade voordoet, zal eerst de hulpdienst van de eigenaar moeten worden geraadpleegd. Indien de eigenaar niet beschikt over een wegenwacht lidmaatschap, dan kan de wegenwacht lidmaatschap van MotoShare worden gebruikt.

In dit geval worden de kosten van de diensten van de ANWB in mindering gebracht op de huurinkomsten van de verhuurder, tenzij de pech is veroorzaakt door de huurder.

Korting op verzekering

MotoShare klanten krijgen 10% collectiviteitskorting op alle schadeverzekeringen van Combi Motors Verzekeringen.

Leer meer
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.