Contact Us

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00. Je kunt ons op deze tijden ook via de chat op de website benaderen.

FAQ eigenaren

Na afloop van de huur doorloop je samen met de huurder de huurovereenkomst en ga je akkoord met de gereden kilometers. Mocht de huurder meer kilometers hebben gereden dan 175 kilometer per dag, laat dit dan aan ons weten. Dit doe je door het aantal kilometers in te vullen bij het verhuuroverzicht in jouw online-account.

De extra kosten (€0,24 per extra gereden kilometer) betaalt de huurder na afloop van de huurperiode via iDeal. € 0,15 per extra gereden kilometer wordt vervolgens overgemaakt naar de verhuurder.

De huurprijs die je kan vragen voor jouw motor hangt van veel factoren af zoals de leeftijd, kilometerstand en populariteit. Als uitgangspunt vindt je hier een compleet overzicht met huurprijzen

Let op! De verhuurprijs die je bepaalt is inclusief 200 vrije kilometers per dag. Mocht de huurder meer kilometers rijden dan bedraagt de vergoeding € 0,24 per extra gereden kilometers. Hiervan gaat € 0,15 per extra gereden kilometer direct naar de verhuurder.

Wil je weten hoe je jouw motor meer kan verhuren? Kijk dan hier

Schade aan je motor is verzekerd op basis van de dagwaarde.

Is jouw motor bij je eigen verzekeraar verzekerd op basis van taxatiewaarde en is het taxatierapport niet ouder dan drie jaar op het moment van schade, dan is de taxatiewaarde het uitgangspunt. Je ontvangt dan maximaal € 40.000 schadevergoeding per gebeurtenis. Als het taxatierapport ouder is dan drie jaar op het moment van schade dan gaat OHRA weer uit van de dagwaarde.

Is jouw motor normaal gesproken ook verzekerd bij OHRA? En zou je volgens de voorwaarde van je OHRA Motorverzekering recht hebben op de nieuwwaarderegeling? Dan geldt de nieuwwaarderegeling ook voor de huurperiode.

Wil je meer informatie over de dagwaarde? Kijk dan hier

Wil je meer informatie over het verzekeren op basis van de taxatiewaarde? Kijk dan hier

Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

Om ervoor te zorgen dat jouw motor aantrekkelijk is voor huurders, kan je zelf een aantal aanpassingen maken in het motorprofiel:

  • Een scherpe huurprijs voor je motor en korting bij meerdere dagen verhuur. Wil je weten wat je kan vragen? Kijk dan hier

  • 4 duidelijke foto’s van jouw motor in een mooie omgeving en de unieke onderdelen uitgelicht. Lees de tips

  • complete omschrijving van de motor Lees de tips

  • Persoonlijke profielfoto van jouw als verhuurder

Heb je hulp nodig met van bovenstaande aanpassingen? Neem dan contact op met onze klantenservice via (+31) 06 42 28 08 21 want wij helpen je graag!

Bij een verhuur via MotoShare sluiten de huurder en de verhuurder onderling een huurovereenkomst af. Gedurende de gehele huurperiode is de motor allrisk verzekerd met de MasterPolis MotoShare van OHRA. Doordat MotoShare elke gebruiker controleert is het veilig om jouw motor te verhuren.

Als verhuurder beslis je altijd zelf, aan wie jij jouw motor verhuurt en wanneer. Nadat je een huurverzoek hebt geaccepteerd, hoef je enkel de huurdocumenten uit te printen of digitaal te ondertekenen. Voorafgaande aan de huur dien je deze samen met de huurder te doorlopen.

Na afloop van de verhuur is het belangrijk om de huurder een beoordeling te geven. Hiermee help je ons om de community veilig en betrouwbaar te houden.

Meer weten over de veilige en betrouwbare community? Kijk dan hier

Wil je precies weten hoe MotoShare werkt? Kijk dan hier

FAQ huurders

Als je via MotoShare een motor wilt huren moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

De bovenstaande voorwaarden vinden wij erg belangrijk omdat deze bijdragen aan een veilige en betrouwbare community op MotoShare.

Wil je meer weten hoe je een account aanmaakt? Kijk dan hier.

Bij een huur via MotoShare sluiten de huurder en de verhuurder onderling een huurovereenkomst af. Als huurder kies je een motor en stuur je een huurverzoek naar de verhuurder. Wanneer de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, stuurt MotoShare je een betaalverzoek. Nadat je betaald hebt via iDEAL heb je samen met de verhuurder een huurovereenkomst.

Gedurende de gehele huurperiode is de motor goed allrisk verzekerd met de MasterPolis MotoShare

Vergeet na de huurperiode niet om een beoordeling achter te laten. Hiermee kunnen volgende huurders zien hoe de motor en het contact met de verhuurder is bevallen.

Wil je meer weten over de veilige en betrouwbare community? Kijk dan hier

De huurprijs van de motor is inclusief 175 vrije kilometers per dag. Mocht je tijdens de huurperiode gemiddeld meer dan 200 kilometer per dag rijden, dan wordt er na afloop van de huurperiode €0,24 per extra gereden kilometer in rekening gebracht.

Deze kosten betaal je achteraf via iDeal. € 0,15 per extra gereden kilometer wordt vervolgens overgemaakt naar de verhuurder.

Weet je vooraf al dat je van plan bent om meer dan 175 km per dag te rijden, meld dit dan vooraf in het huurverzoek naar de verhuurder zodat de verhuurder hier zijn toestemming voor kan geven.

Ben je niet akkoord met de extra gereden kilometers? Neem dan contact met ons op via info@motoshare.nl.

De prijzen van de motoren op MotoShare zijn inclusief verzekeringskosten. De huurprijs is opgebouwd uit de vergoeding voor de verhuurder, die met 15% wordt verhoogd door de administratiekosten.

Over de MotoShare administratiekosten wordt 21% aan btw gerekend. De enige bijkomende kosten zijn de transactiekosten van €5 per boeking.

Heb je een kortingscode en wil je meer weten over hoe de korting is opgebouwd? Kijk dan hier

Ja, je bent tijdens de huurperiode allrisk verzekerd onder de MasterPolis MotoShare van OHRA met een eigen risico van € 500,- of €1.000,-.

Bij schade en/of diefstal dient het eigen risico betaald te worden door de huurder aan Stichting MotoShare Collect.

Wil je precies weten waarvoor de motor is verzekerd? Kijk dan hier

Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde, MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.