Jos Huisman
Jos Huisman

Wat maakt motorrijden leuk? Dit is de reden

26 september 2016

In Nederland groeit het aantal nieuwe motoren gestaag. In de afgelopen twintig jaar is het totaal aantal in ons land zelfs verdubbeld. Waren er in 1995 zo'n 308.000 motoren geregistreerd, op dit moment rijden er in Nederland meer dan 650.000 rond. Dat betekent dat er per elke twintig volwassenen in Nederland een motorfiets is. Toch is dat nog veel minder dan we eigenlijk met zijn allen willen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) heeft gehouden. Uit dat onderzoek blijkt dat maar liefst 23% van de Nederlanders graag motor zou willen rijden. Dat is dus bijna een op de vier volwassenen

Waarom willen we graag motor rijden?

De KNMV heeft in het onderzoek gevraagd waarom we zo graag op de motor stappen. Zo ziet de top 3 van de redenen er uit.

Top drie redenen om motor te (willen) rijden:

1) Genieten. Voor 90% van de ondervraagden is "genieten van het leven" de belangrijkste reden

2) Onafhankelijk. Maar liefst 65% noemt "het gevoel van onafhankelijkheid" als belangrijke reden

3) Door de file. "Handig door de file rijden" is voor 49% een reden om motor te rijden.

Ben jij in het bezit van je eigen motorfiets en zit jouw reden om te rijden er tussen? Of heb je wel een rijbewijs maar geen motor en zou je dolgraag een dagje willen genieten van het leven? Dan is het fijn dat je onze site hebt gevonden! Op Motoshare kun je de motorfiets van je dromen huren of verhuren.

Huur de motor van je dromen op Motoshare!

De motoren op Motoshare worden aangeboden door een groeiende groep enthousiaste motorbezitters. Zij delen hun liefde voor het motorrijden graag met jou. Al voor een paar tientjes per dag huur je een unieke motorfiets inclusief verzekering. Kijk snel in ons aanbod voor de motor die bij jou past!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.