Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

De vrijheid van motorrijden? Wij vertellen waarom

21 oktober 2016

Motorrijden is vrijheid. Rijden op een motor betekent avontuur beleven en genieten. Harley Davidson vertaalde dat gevoel in de afgelopen jaren met de mooiste slagzinnen: ‘’Live to Ride, Ride to live’’, ‘’The Legend Rolls On’’ en ‘’’The Road starts here. It never Ends’’. Met deze slagzinnen wisten ze menigeen te overtuigen om zo’n iconische Amerikaan aan te schaffen.

Vrijheid in je eentje

Maar waarom hoort dat gevoel van vrijheid bij het motorrijden? Voor sommigen komt dat gevoel vooral door de motor zelf. Want anders dan bij een auto, is een motor zo gemaakt dat je geen echtgenote - of laat staan je hele gezin - hoeft mee te nemen.

Voor de vorm hebben de meeste motorfiets fabrikanten nog een beetje ruimte voor een duopassagier gemaakt, maar dat is meestal zo behelpen dat je vrouw - als het goed is - bedankt voor de eer van een ritje achterop.

En dat betekent vrijheid voor jou. De vrijheid om in een ruk door te rijden naar Zuid Frankrijk. Geen bezoekjes aan winkelcentra of antiekboerderijen onderweg. Geen gezellige terrasjes of jengelende kinderen die een ijsje willen. Stoppen doe je op de plek die op dat moment nodig is. Ook al is dat een ongezellig hotel langs de snelweg of een jeugdherberg in de ‘’middle of nowhere’’. Dat is het gevoel van vrijheid waar de motor fabrikanten het over hebben.

Is motorrijden eenzaam?

Misschien is motor rijden wel dé manier om het plezier van eenzaamheid te ontdekken. Motorrijden geeft je de kans om zaken helder te overdenken, een eigen mening te vormen en echt op jezelf aangewezen te zijn. Motorrijden geeft je de mogelijkheid om te breken met de sleur en regelmaat van het dagelijks leven.

De vrijheid van motor rijden ontdekken

Wil jij wel eens ontdekken of vrijheid en het plezier van eenzaamheid voor jou zijn weggelegd? Op MotoShare kies je uit tientallen motoren waarmee jij een dag (of langer) kunt ontdekken wat motor rijden voor jou kan betekenen.

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.