Jos Huisman
Jos Huisman

Waarom het slecht is voor je motor als je weinig rijdt

7 maart 2017

Motoreigenaren rijden gemiddeld maar 3.000 km per jaar. De motoren die zij bezitten staan dus voornamelijk stil. En dat is slecht voor de motor. Waarom dat zo is vertelt Hans Teunissen, taxateur bij de CED-Group:

  1. De benzine in de motor wordt oud. Hierdoor is de verbranding van het lucht/benzinemengsel niet meer correct en start de motor niet goed of zelfs helemaal niet.

  2. De remschijven kunnen corrosie gaan vertonen. Remklauwen zouden kunnen gaan plakken.

  3. Er kan een soort bezinksel in de carburateur komen te staan. Hierdoor zal de motor niet goed starten en dient vaak het brandstofsysteem gereinigd te worden. Daarvoor heb je een nieuw filter nodig. Bij een injectie systeem kunnen de injectoren vervuild raken.

  4. Banden kunnen vierkant worden doordat er te lang, teveel druk op één zijde wordt uitgeoefend.

  1. Als de motorfiets niet verwarmd of droog staat, kan er bij het langere stilstand corrosie ontstaan aan de uitlaten.

  2. Bij erg lange stilstand zullen de benzine, olie -en remslangen uitdrogen, met als resultaat dat deze gaan lekken.

Ben jij geen kilometervreter en staat je motor ook vaak stil? Dan kun je hem af en toe de weg op helpen met MotoShare. Via de website kun je jouw motor goed all-risk verzekerd verhuren aan andere liefhebbers. Dat is niet alleen goed voor je motor, ook kun je zo makkelijk de kosten voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud terugverdienen. Jij beslist wie jouw motor huurt en wanneer!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.