Mijn BMW GS is een werkpaard. Interview met Roel

Roel Stubbe|16 March 2017


Roel verhuurt zijn BMW GS via MotoShare

Sinds vorig jaar verhuur ik mijn BMW GS 1200 aan mede-motorrijders. Waarom? Zelf heb ik weinig tijd om te rijden, terwijl mijn motor is gemaakt om veel kilometers te maken. Dus waarom zou ik ‘m niet delen? Een belangrijke voorwaarde vind ik wel dat alles goed geregeld is. En bij MotoShare zit dat wel goed.

Mijn BMW is een werkpaard met weinig werk

Ik heb mijn motor nu zo’n vier jaar. In het begin gebruikte ik hem regelmatig, maar ik merk dat ik steeds minder kilometers maak. Dat is zonde, want mijn BMW is een werkpaard. Daarnaast is het niet goed voor een motor als deze lang stil staat. Met Motoshare kan hij vaker de weg op. Ik deel hem graag met iemand die nog geen motor bezit zodat hij of zij vrij makkelijk gebruik kan maken van een motor.

Goed geregeld

Sommigen moeten misschien nog wennen aan motor sharing, maar ik heb een goed gevoel bij het delen van mijn motor. Hij is all-risk verzekerd via de MotoShare Masterpolis van OHRA en huurders worden goed gecontroleerd, bijvoorbeeld op hun schade-en fraudeverleden. Ook helpt het dat ik het deelconcept al ken van Snappcar, waar eigenaren hun auto delen met anderen.

Eerlijk

Ik ben een voorstander van het delen van spullen en zou het anderen zeker aanbevelen. Maar het moet dan wel op een eerlijke manier gebeuren, zoals bij MotoShare. Als eigenaar van de motor krijg ik 70% van de verhuuropbrengst en eventuele schade wordt 100% vergoed. Gelukkig is dat laatste nog nooit het geval geweest.

Wil jij ook makkelijk de jaarlijkse kosten van je motor terugverdienen? Registreer je motor gratis op MotoShare. Je motor is all-risk verzekerd en huurders worden gescreend. Jij beslist wie jouw motor huurt en wanneer.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.