Ik rijd mijn droommotor voor nog geen 200,- per jaar

Jos Huisman|20 October 2017


BMW 1150GS Adventure: Waarom Jos zijn BMW verhuurt

Jos haalde in 2015 zijn motorrijbewijs voor een trip met vrienden door Europa. Sinds 2017 verhuurt hij zijn motor als hij 'm zelf niet gebruikt. Wij vragen Jos hoe zijn ervaring is geweest met het verhuren van zijn zwart/gele BMW GS 1150 Adventure uit 2003.

Hoe was voor jou de eerste keer verhuren, spannend?

Binnen een week nadat ik mijn nieuwe motor op MotoShare had gezet, kreeg ik meteen een huurverzoek van Joep. Hij wilde met zijn vriendin een weekend gaan toeren. Terwijl ik me door het nette berichtje direct comfortabel voelde, was ik op de dag van verhuur toch bezorgd. Sleutels overhandigd, uitleg gegeven en aan het einde van het weekend kwam Joep super enthousiast terug. Niets aan de hand. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer veel moeite gehad met het verhuren van mijn motor. Ik weet dat MotoShare alle huurders vooraf controleert en vertrouw erop dat OHRA mij en de huurder goed all-risk verzekeren.

Hoe ziet het 'huishoudboekje' van jouw BMW GS eruit?

Dit is een overzicht van de kosten en opbrengsten van mijn motor in 2017.

alt

Met 6x verhuren heb ik 600,- euro bespaard en daarmee bijna al mijn jaarlijkse kosten terugverdiend. Dat vind ik best wel een goede deal.

Wat zijn je verwachtingen van 2018?

In 2017 heb ik nog redelijk veel huurverzoeken (4x voor 380,-) niet geaccepteerd. Daarmee zijn de huuropbrengsten iets lager uitgevallen. Komend jaar wil ik mijn motor 20 dagen verhuren voor in het totaal ongeveer 1.300,-. Dan heb ik al mijn kosten eruit (ong. 800,-) en houd ik een klein zakcentje over.

Wil jij ook jouw droommotor rijden zonder hoge jaarlijkse kosten?

Lees hier hoe verhuren werkt

alt

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.