Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

Motorroutes omgeving Almere

13 maart 2017

De omgeving van de stad leent zich bij uitstek voor een mooie rit op de motor. Zodra je de stad verlaat zit je voor je het weet in een uniek landschap met dijken, polderwegen en bijzondere natuurgebieden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de hele provincie Flevoland op de motor vanuit Almere te verkennen. Of maak direct een rondje rond het IJsselmeer!

Over de bodem van de Zuiderzee

Als je in Almere een motor huurt heb je de unieke kans om de provincie Flevoland te leren kennen. Deze motorroute brengt je over de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Je begint in Lelystad (30 km ten oosten van Almere) en gaat via Swifterbant over de Ketelbrug naar Marknesse. Vervolgens naar Emmeloord en dan via Urk weer terug over Zuid-Flevoland. Via Dronten rijd je terug naar Lelystad. Deze route is ook bewegwijzerd door de ANWB. Motorroute downloaden.

Rondom Almere

Deze route op brengt je langs de Bataviawerf en diverse natuurgebieden. De 110 km is vlot te rijden zodat je onderweg de gelegenheid hebt om ook nog wat te zien. Motorroute downloaden.

Om het IJsselmeer

Een rondje om het IJsselmeer. Dat hoor je toch te beginnen in Flevoland? Deze prachtige route van 235 km brengt je rond het IJsselmeer. Het deel dat je door Flevoland en Noord Holland brengt, staat in het teken van dijken, oude steden en gemalen. Je komt natuurlijk ook door Friesland en Overijssel. Hier rijd je over kronkelwegen, door prachtige landschappen en kom je de mooiste dorpjes tegen. Motorroute downloaden.

Enschede verkennen zonder eigen motor?

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie aan motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Enschede

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.