Jos Huisman
Jos Huisman

Veilig motorrijden tijdens de herfst

24 oktober 2018

In de herfst wordt het onderhand weer fris buiten en daarbij gladder op de weg. Ga je met de motor tijdens de herfst de weg op? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Team MotoShare geeft jou vijf tips, zodat jij veiliger de weg op gaat.

1. Kleed je op de temperaturen

Het is verleidelijk te blijven rondrijden met je leren pak. Toch zul je merken dat je lekkerder op de motor zit, als je een warmer, waterdicht pak gaat dragen. Je blijft dan warm en houd het langer vol.

2. Scan de weg voor je nog beter

Een motorrijder scant de weg continu. Met de herfst is belangrijk dit beter te doen. Blad ligt op de weg en met regen worden de wegmarkeringen, putdeksels en tramsporen spiegelglad.

3. Check de staat van je banden

Wettelijk bestaat er een minimum van 1mm profiel voor op je motorbanden. In de herfst is dit te weinig, omdat het gladder op de weg wordt. Check met de eigenaar de banden goed op profiel en spanning.

4. Zorg voor een schoon vizier

Door de regen en het vallende blad, wordt je vizier veel sneller wazig dan in het warme seizoen. Zorg dat je met een schoon vizier naar de eigenaar gaat, zodat je op zijn/haar motor duidelijk zicht op de weg hebt.

5. Ga uitgerust op weg

Ga altijd pas rijden als je genoeg energie hebt. In de herfst heb je meer aandacht op de weg nodig dan normaal. Als je fit genoeg bent, kun jij het herfstseizoen als motorrijder goed aan.

Onderhoud aan je motor dat je zelf kunt doen

Wil je weten hoe je bijvoorbeeld zelf de koelvloeistof van je motor kunt vervangen of de carburateur van je motor moet reinigen? Bekijk al onze tips voor onderhoud aan je motor dat je zelf kunt doen.

Opzoek naar motoronderdelen?

  • CMSnl is gespecialiseerd in de online verkoop van motorfietsonderdelen van Honda, Yamaha, Kawasaki en Suzuki.
Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.