Mooiste motorroutes in Nederland? Onze top 3!

Peter Nederstigt|27 September 2017


Man op motor in bergen: Mooiste motorroutes in Nederland

Motorrijden is genieten. Motorrijders genieten het geluid, de uitstraling, kracht, wendbaarheid en snelheid van hun motor. Ze ervaren tijdens het rijden een heerlijk gevoel van vrijheid, genieten van de blikken van anderen terwijl ze rustig een dorpje binnenrijden en trotseren met plezier de wind tegen hun lijf.

Voor motorrijders is er niets mooiers dan op een zonnige dag de motor te pakken en heerlijk te gaan toeren. Geen reisdoel, gewoon lekker bochtjes rijden en genieten van het onderweg zijn.

Maar wat zijn de mooiste routes om op zo’n dag te rijden? Best lastig te bepalen in een land waar zoveel afwisseling in landschap te vinden is. Toch doen we een poging.

In deze blog komen de volgende punten aan bod:


Top 3 motorroutes Nederland

We hebben in Nederland weliswaar geen bergen en haarspeldbochten, er zijn meer dan genoeg regio’s waar je de mooiste routes kunt rijden. De afwisseling in het landschap is groot en als je de snelweg verlaat rijd je op de leukste en rustige wegen. Wij brengen je graag op een aantal ideeën

1. Rondje Biesbosch

Zin in een motortocht in het zuiden van Nederland in een natuurrijke omgeving? De Biesbosch in het westen van Brabant is een zeer waterrijke natuur en recreatiegebied. De route van iets meer dan 100 kilometer maakt een mooi rondje om dit gebied. Geniet van mooie dijkweggetjes, oude stadjes en rustige wegen.

Bekijk de route hier
rondje biesbosch


2. Rondje Veluwe

De Veluwe is het grootste, actief beheerde natuurgebied van ons land. Rond Apeldoorn liggen meer dan 1000 km2 bossen, duinen en heide waar edelherten en wilde zwijnen volop voorkomen. Met in het hart het Nationaal Park De Hooge Veluwe. Het is een gebied vol met gezellige dorpjes en rustige, bochtige wegen. Een heerlijke bestemming voor een motorrit.

Bekijk de route hier
rondje veluwe


3. Rondje West Friesland

Tussen Alkmaar en het IJsselmeer ligt West-Friesland. Een prachtig Hollands landschap met 17e -eeuwse stadjes, uitgestrekte weilanden, bollenvelden, dijk- en polderweggetjes. Uniek is de West-Friese omring dijk. Tijdens dit rondje West Friesland zul je zeker regelmatig stukken over deze mooie dijk rijden. Combineer de route met een route door de duinen langs de kust van Egmond naar Schoorl.

Bekijk de route hier
rondje west friesland


De mooiste motoren om Nederland op te verkennen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo ook met motoren. Iedereen heeft zo zijn voorkeur, afhankelijk van je persoonlijke smaak of een mooie herinnering. Kies jouw favoriete motor op MotoShare. Huur 'm een dagje (of meer!) en geniet van de allermooiste wegen door het Hollandse landschap. Kijk hier voor ons aanbod bij jou in de buurt.

Overnachten voor motorrijders

Hebben we je op een goed idee gebracht? Misschien is een dagje toeren wel niet genoeg! In dat geval kun je natuurlijk altijd overwegen om een nachtje te kamperen op een motorvriendelijke camping in Nederland of te kiezen voor een motorvriendelijk hotel.


Lees meer over motorrijden in de volgende blogs!

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.