Mijn ervaring met het verhuren van een Ducati Hypermotard

Michel Peters|15 November 2017


Ducati Hypermotard 821

Michel is een ervaren motorrijder en business adviseur voor startups. Hij is de eigenaar van deze 110pk Ducati Hypermotard 821 die hij met name doordeweeks gebruikt om op een snelle manier tussen Haarlem en Amsterdam te reizen. Sinds medio 2017 verhuurd Michel zijn "Duc" via MotoShare. Wij vroegen hem naar zijn ervaring met het delen van zijn motor.

Je mooie Ducati meegeven, is dat makkelijk?

In eerste instantie was ik huiverig over het verhuren van mijn motor, maar vreemd genoeg wen je daar snel aan. Dit komt omdat ik tot nu toe alleen maar goede ervaringen heb gehad en omdat je altijd vooraf kan inzien hoeveel rijervaring een huurder heeft.

Het 2017 motorseizoen is zo goed als voorbij en ik heb tot nu toe 9x mijn motor verhuurd. Dat is veel meer dan ik had verwacht. Ik heb zelfs redelijk veel huurverzoeken moeten weigeren omdat ik zelf de motor gebruikte of het niet goed uit kwam.

Wat zijn de jaarlijkse kosten van jouw Ducati en de 2017 huuropbrengsten?

Mijn vaste jaarlijkse kosten haal ik er nog net niet uit omdat ik vrij hoge verzekerings- en onderhoudskosten heb. Het is en blijft een Ducati ;).

alt

Wat zijn je verwachtingen voor volgend jaar (2018)?

Ik krijg veel leuke reacties van huurders en het doet mij een plezier om mensen met een grote glimlach terug te zien komen van een rit. Dat vind ik het belangrijkste. Maar als ik volgend jaar mijn motor nog net iets meer verhuur, dan haal ik echt al mijn vaste kosten eruit. Dat zou perfect zijn!

alt

Handige links voor geinteresseerde lezers:

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.