Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

Met de motor naar de Eifel? Onze tips!

28 juni 2017

De Eifel is een van de favoriete bestemmingen van veel Nederlandse motorrijders. De Eifel ligt op minder dan 300 kilometer van Utrecht, ten zuidoosten van Limburg. Het is een groen gebied met veel gezellige dorpjes en prima onderhouden wegen vol uitdagende bochten. Ideaal om een weekendje met je vrienden op de motor te gaan toeren.

Over de Eifel

De Eifel is het oostelijk deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen. Het gebied ligt net even boven de Moezel en ten westen van de Rijn. De Eifel heeft een natuurrijk landschap met veel hoogteverschillen. Dat maakt motorrijden in dit gebied extra aantrekkelijk.

De Eifel is verdeeld in een aantal regio’s. In het hart van het gebied ligt de Hohe Eifel. Hier ligt ook de Hohe Acht. Deze berg is met 747 meter het hoogste punt in het gebied.

Racen in de Eifel

In de Hohe Eifel ligt ook het dorpje Nürburg. Een bekende naam voor veel motorrijders, want net buiten het dorp ligt de beroemde Nürburgring. Dit was in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw een van de beroemdste circuits ter wereld. Jaarlijks werd er de Grand Prix gereden tot Formule-1 coureur Niki Lauda er in 1976 zijn bijna dodelijke crash maakte. Vanaf dat moment wordt het circuit niet meer gebruikt voor Formule-1 races. Als motorrijder kun je het circuit met 173 bochten nog altijd bedwingen. Wel vooraf aanmelden via de site nuerburgring.de


Zwemmen in een vulkaan

De Vulkaaneifel ligt in het zuiden van de Eifel en is een prachtig gebied. Hier rijd je door de ongerepte natuur. Kenmerkend voor de Vulkaaneifel zijn de uitgewerkte vulkanen die nu gevuld zijn met water en prachtige recreatiemeren (Maaren) vormen.

Veel kenners noemen de Laacher See tussen Nürburg en Koblenz het mooiste vulkaanmeer. Laat je verrassen door prachtige panorama uitzichten, geniet van de uitstekende wegen met heerlijke bochten. Dit is waarom je naar de Eifel komt.


Mooie motorroute in de Eifel

Zoek je een mooie motorroute door de Vulkaan Eifel? Deze route van zo’n 200 kilometer begint in Daun, in het hart van de Vulkaan Eifel. Je maakt een prachtig rondje en leert de regio goed kennen.

Vanuit Daun rijd je via Manderscheid langs het Meerfelder Maar en Bettenfeld naar Kyllburg. Vanuit Kyllburg verder naar Prüm, stad in een bosrijke omgeving. Verder naar het noorden naar de stad Gerolstein, bekend om het mineraalwater dat er gewonnen en gebotteld wordt. Van hier verder naar Blankenheim, een mooi historisch dorp waar de rivier de Ahr ontspringt. Vanuit Blankenheim verder naar het oosten langs de waterval van Dreimühlen bij het plaatsje Nohn. Deze waterval is met 5 meter niet hoog, maar wordt elk jaar een beetje hoger. Vanuit Nohn terug naar het Daun in het zuiden.

Bekijk hier de route in Google maps


De mooiste dorpjes in de Eifel

Bij een rit door de Eifel rijd je over uitstekende wegen en kom je de leukste dorpjes tegen waar je altijd even kunt stoppen voor een lunch of een kop koffie. De leukste dorpen in de Eifel zijn wat ons betreft:

Monschau

Prachtig stadje met veel goed behouden vakwerkhuizen. De terrasjes in Monschau liggen aan het snelstromende water van de rivier De Roer, die dwars door het dorp loopt. In Monschau kun je fantastisch lekker uit eten. Zo vind je hier de top restaurants.

Bad Neuenahr Ahrweiler

Dit stadje ligt in het noorden van de Eifel en bestaat uit twee gedeeltes. Ahrweiler is een schilderachtig plaatsje met rondom een volledig behouden middeleeuwse muur. Bad Neuenahr is een echt kuuroord met Jugendstil huizen, prachtige parken en zelfs een casino.

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft talloze monumenten waarvan een groot deel stamt uit de Romeinse tijd. De Dom van Trier is erg leuk om te bezoeken, net als de Porta Niegra (stadspoorten van Trier) en het Paleis van Trier.


Eten, drinken en slapen in de Eifel

De Eifel is een echt vakantiegebied. Je zult dan ook geen problemen hebben met het vinden van een gezellig terras, restaurant of ‘Gasthaus’ om te overnachten. Ook zijn er in het gebied flink wat campings. Toch geven wij je hieronder drie plekken waar je wat ons betreft naar toe kunt sturen om een kop koffie te drinken, te lunchen of een nachtje te slapen. De volgorde is willekeurig!

Hotel Restaurant Hüllens in Barweiler (bij de Nürburgring)

Al 5 generaties van dezelfde eigenaarsfamilie zorgen voor een gezellige, persoonlijke sfeer. Motorrijders zijn van harte welkom en krijgen zelfs een speciale prijs voor de overnachting! Meer info: www.hotelhuellen.de

Bitburgerhof in Bitburg

In het hart van Bierstad Bitburg ligt dit moderne hotel met 29 kamers en een gezellige bistro. Speciale ‘motor kamers’ met overdekte parkeerplaats direct naast je kamerdeur! Korting vanaf 10 personen. Meer info: www.bitburger-hof.de

Hotel Der Seehof in Heimbach am Rursee

Zeer comfortabele hotel, direct aan de Rursee gelegen. Prima uitgangspunt om op de motor de Eifel te ontdekken. Motorrijders kunnen gebruik maken van garage, droogruimte (voor kleding) en hoge druk reiniger. Uitstekend restaurant. Meer info: www.derseehof.com


Huur een motor voor een bezoek aan de Eifel

Krijg jij al zin in een paar dagen toeren bij onze oosterburen? Op Motoshare kies je vandaag nog je favoriete motorfiets. Je huurt deze direct van de eigenaar. Kijk hier hoe dat werkt!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.