Jamie  Roumans
Jamie Roumans

De Mergellandroute rijden op de motor? Dan moet je hier zeker rekening mee houden!

28 maart 2018

Een van de mooiste routes om in Nederland te rijden is de Mergellandroute. Als je op zoek bent naar een stukje uitdagend motor werk in Nederland dan ben je in het Zuid-Limburgse landschap op de juiste plek. Het grote voordeel van deze 113 kilometer lange Mergellandroute, is dat je er niet ver voor hoeft te rijden. Je hoeft ‘m dus niet weken van tevoren in te plannen. Het enige wat je nodig hebt is een vrije dag (of twee) en aangenaam motorweer. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je deze route gaat rijden. Wat? Dat lees je hieronder.

Kies een slim tijdstip voor je motor tocht

De Mergellandroute is niet alleen erg populair om te rijden met de motor. Ook veel automobilisten, wielrenners, nordic-walkers en andere gebruikers zijn verknocht aan dit stukje asfalt door de Limburgse natuur. Wil je lekker kunnen doorrijden, dan loont het om een gunstig tijdstip te kiezen. Zeker in het weekend is het handig om vroeg op te staan en op tijd op de motor te stappen, zodat je het gros van de mensen kan vermijden. Doordeweeks is de route meestal iets minder drukbezocht en kun je over het algemeen beter doorrijden.

Zet de Mergellandroute in je GPS-systeem

Hoewel de Mergellandroute relatief goed is aangegeven door de bruine ANWB bordjes langs de weg, kan het voor komen dat je er eentje over het hoofd ziet. De bordjes staan namelijk soms op verschillende hoogtes. Zet daarom de route ook in je navigatie. Hierdoor kan je ook gemakkelijker zelf een startpunt bepalen. Veel mensen rijden de Mergellandroute precies zoals het is opgesteld en door soms net iets anders te rijden kan je al een deel van de drukte ontlopen.

De Mergellandroute met overnachting

Krijg je geen genoeg van het rijden met je motor over de Mergelroute, of ga je vanuit Zuid-Limburg misschien door naar de Eifel of de Ardennen? Dan is het fijn om een leuke plek te hebben in Limburg om te overnachten. Lees hier onze tips over de beste motorhotels en motorcampings in Nederland.

Als je met bovenstaande rekening houdt, dan wordt jouw tocht over de Mergellandroute zeker een succes!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.