Jamie  Roumans
Jamie Roumans

De Mergellandroute rijden op de motor? Dan moet je hier zeker rekening mee houden!

28 maart 2018

Een van de mooiste routes om in Nederland op de motor te rijden is de Mergellandroute. Als je op zoek bent naar een stukje uitdagend motor werk in Nederland dan ben je in het Zuid-Limburgse landschap op de juiste plek. Het grote voordeel van deze 113 kilometer lange Mergellandroute, is dat je er niet ver voor hoeft te rijden. Je hoeft ‘m dus niet weken van tevoren in te plannen. Het enige wat je nodig hebt is een vrije dag (of twee) en aangenaam motorweer (het liefst een zacht lentezonnetje). Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je deze Mergellandroute op de motor gaat rijden. Wat? Dat lees je hieronder.

Heb je geen eigen motorfiets, of wil je de Mergellandroute eens op een andere manier beleven?

Kies een slim tijdstip voor je motor tocht

De Mergellandroute is niet alleen erg populair om te rijden met de motor. Ook veel automobilisten, wielrenners, nordic-walkers en andere gebruikers zijn verknocht aan dit stukje asfalt door de Limburgse natuur. Wil je lekker kunnen doorrijden met je motor (wat wij natuurlijk helemaal begrijpen), dan loont het om een gunstig tijdstip te kiezen om de Mergellandroute op je motorfiets te rijden. Zeker in het weekend is het handig om vroeg op te staan en op tijd op de motor te stappen, zodat je het gros van de mensen kan vermijden (met name op zondag). Doordeweeks is de route meestal iets minder drukbezocht en kun je over het algemeen iets beter doorrijden.

Zet de Mergellandroute in je GPS-systeem

Hoewel de Mergellandroute relatief goed is aangegeven door de bruine bordjes langs de weg, kan het voor komen dat je er eentje over het hoofd ziet. De bordjes staan soms op verschillende hoogtes en het laatste wat je wil is stilstaan met je motor om de weg te vragen. Zet de route daarom in je GPS. Dit maakt je ook nog eens extra flexibel, want je kan zo zelf je startpunt bepalen. Veel mensen rijden de Mergellandroute precies zoals hij is opgesteld en door deze slimme truc kun je een al een deel van de drukte ontlopen.

De Mergellandroute met overnachting

Krijg je geen genoeg van het rijden met je motor over de Mergelroute, of ga je vanuit Zuid-Limburg misschien door naar de Eifel of de Ardennen? Dan is het fijn om een leuke plek te hebben in Limburg om te overnachten.

Gaat je voorkeur niet uit naar een motorhotel, maar naar kamperen in Zuid-Limburg, dan moet je zeker een bezoekje wagen. De motor camping heeft een speciaal veldje voor motorrijders (bikers only).

Have a nice ride!

Als je met bovenstaande rekening houdt, dan wordt jouw tochtje over de Mergellandroute met je motor zeker een succes. Kom alvast in de stemming met de onderstaande video. Veel motor rij plezier!

Volg MotoShare opof
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.