Je motor in consignatie verkopen, hoe werkt dat?

Luuk van Maanen|09 July 2018


Hand schudden: Motor verkopen via dealer

Verschillende manieren om je motor te verkopen

Occasions bij een dealer, je kent het wel. Prachtige tweedehands motoren, te koop voor een aantrekkelijkere prijs dan een motor met nul kilometers op de teller. Dit zijn motoren die door de dealer zijn ingekocht om weer door te verkopen aan een volgende liefhebber. Als je van je motor af wilt, kun je naast deze optie de motor natuurlijk ook zelf verkopen. Hierbij moet je zelf zorgen dat de motor in goede staat verkeert en mensen ontvangen voor de verkoop. Maar wacht, er bestaat nog een optie. Je motor verkopen via een dealer. Dit heet 'in consignatie verkopen' en kan je een hoop gedoe besparen.

Hoe werkt in consignatie verkopen?

Als je 'in consignatie' verkoopt, besteed je al het gedoe van de verkoop uit aan een dealer. MotoPort is bijvoorbeeld een dealer die aan deze vorm van verkoopbemiddeling doet. Bij 'in consignatie verkoop' laat je jouw motor door de dealer verkopen, zonder dat je hem inruilt. De motor blijft dus jouw eigendom tot deze verkocht is. Met MotoPort spreek je de prijs af waarvoor de motor aangeboden wordt en waarvoor hij de deur uit mag. Tegelijkertijd spreek je af wat MotoPort aan de bemiddeling mag verdienen. Alles wordt netjes opgeschreven. MotoPort zorgt voor een technische en uiterlijke check, zodat de motor er netjes bij staat in hun showroom. Daarbij zorgt MotoPort ervoor dat de motor online komt te staan, zowel op hun site als op andere verkoop sites.

Voordelen van in consignatie verkopen

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan verkoopbemiddeling. De potentiële koper kan gewoon overdag langskomen, tijdens de uren dan jij aan het werk bent. Deze persoon is via MotoPort All Risk verzekerd als hij/zij een rondje wilt testrijden. De verkoop wordt volledig gefaciliteerd door een externe partij, waardoor je als eigenaar van de motor hier geen enkele aandacht aan hoeft te besteden.


Wil je meer lezen over het verkopen van een motor? Kijk dan hier.

Lees meer over motorrijden in de volgende blogs:

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.