Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

Harley Davidson huren via MotoShare

8 april 2017

Overweeg jij om een Harley Davidson te huren? Dat kunnen wij ons voorstellen. Een Harley is niet zomaar een motorfiets. Het is een verlengstuk van je persoonlijkheid. Een Harley staat voor vrijheid, is cool, stoer en een tikje arrogant.

Een Harley is niet de snelste of meest handelbare machine, maar het rijden op dit Amerikaanse icoon is niet te vergelijken met het rijden op welke andere motor.

Huur een Harley via Motoshare

Motoshare maakt het - samen met Combi Motors Verzekeringen- mogelijk om een Harley van een particulier te huren. Als huurder kies je uit unieke motoren van particuliere eigenaren die jou graag laten kennis maken met de schoonheid en het karakter van hun Harley.

Geschiedenis van Harley Davidson

In het jaar 1901 bedenken twee jonge vrienden, Bill Harley en Arthur Davidson, een manier om het fietsen met behulp van een ontstekingsmotor makkelijker te maken. In 1903 wordt de Harley-Davidson Motor company opgericht en worden de eerste drie motoren verkocht. In de jaren erna gaat het hard met het merk. In 1920 worden er 28.000 Harley ’s in maar liefst 67 landen verkocht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden er bijna 100.000 Harley ‘s door het Amerikaanse leger besteld. De beroemde Liberator wordt na de oorlog in grote getale achtergelaten in Europa, ook in Nederland. In de jaren erna blijft Harley Davidson innoveren en motoren verkopen. De H.O.G. (Harley Owners Group) die in 1983 wordt opgericht, is een club met inmiddels meer dan 650.000 leden. Hoewel de Harley Davidson sinds 1986 een beursgenoteerd bedrijf is, blijft de romantiek van de unieke motorfietsen bestaan.

Waarom Harley rijden?

Als je Harley rijders vraagt waarom ze voor dit merk gekozen hebben krijg je verschillende reacties. Wij zetten de meest markante op een rij:

Tweede jeugd

Als je de veertig gepasseerd bent en je gaat motor rijden dan wordt al snel geoordeeld dat je gek of nog niet volwassen bent. Als je op latere leeftijd op een Harley rijdt denken mensen dat je jong van geest bent en klasse hebt…

Persoonlijk

Er zijn voor Harley Davidson duizenden onderdelen verkrijgbaar. Zo kun je jouw Harley ombouwen zodat deze helemaal bij jou past.

Altijd modern

Harley rijders hoeven zich nooit zorgen te maken dat hun motorfiets gedateerd is. Een Harley – zelfs als deze meer dan 20 jaar oud is – is altijd bij de tijd!

Gezellig

De Harley community is een hele sterke. Draag een Harley pet, T-shirt of jas en over de hele wereld komen liefhebbers een praatje met je maken.

Geluid

Een Harley heeft een uniek geluid. De cilinders in het V-twin motorblok worden door een krukas aangedreven. Deze constructie leidt er toe dat er twee verbrandingsmomenten kort achter elkaar zijn, met een pauze er tussen. Je hoort dus pop-pop … pop-pop … pop-pop. Zelfs met de geluiddempers op hun plek een heerlijk geluid!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.