Quinten verhuurt al geruime tijd met succes zijn Honda: "Het concept werkt!"

Jamie Roumans|19 March 2018


Motor verhuren: Honda verhuur opbrengsten

Verhuurder van het eerste uur Quinten uit Breda vertelt over zijn ervaringen met het verhuren van zijn Honda CB900f Hornet bij MotoShare.

Wat overtuigde je om je motor te verhuren?

"Voor ik een eerste keer mijn motor verhuurde heb ik ook een keer een motor gehuurd via het platform. Ik werd hartelijk ontvangen en heb genoten van de rit op de BMW. De eigenaar zei me vooraf aan mijn huurperiode dat hij er binnenkort mee op vakantie zou gaan. Pas na heel wat kilometers realiseerde ik me dat ik hierdoor extra voorzichtig reed. Ik huurde van een mede-motorrijder en was zuinig op zijn spullen. Het concept werkt!"

Wat is jouw ervaring met de huurders van MotoShare?

"Iedere huurder heeft een verhaal. Ik vind het leuk om even een praatje te maken als de motor opgehaald wordt. Ik heb allerlei huurders gehad. Een jongen die aan het oriënteren was welk type motorfiets hem het beste lag, een vader die een toertje wilde maken met zijn dochter die pas haar motorrijbewijs en eerste motor had gekocht en een motorrijder die zijn motor verkocht had en toch weer de kriebels kreeg."

Hoe bereid jij een verhuur voor?

"Als ik een overeenkomst heb haal ik een dag tevoren de motor uit de garagebox. Ik zorg dat hij netjes schoon is en tank hem uiteraard af. Bij meerdaagse huurperiodes vet ik de ketting in en span hem zo nodig. Het vet dat ik gebruik kan meerdere tankbeurten mee. Ruim voldoende voor de meeste huurders."

Wat is je verwachting voor 2018?

"Geheel onafhankelijk van de weergoden zijn we natuurlijk niet maar ik denk dat het weer een mooi motorjaar wordt! Het platform groeit en er zijn enthousiaste huurders die ik meerdere keren terug heb gezien. Afgelopen jaar heb ik maar een enkele keer een verzoek moeten weigeren omdat ik zelf motorplannen had. Ik hoop dat we die lijn kunnen voortzetten en ik weer veel leuke huurders tref. Zo heb ik plezier van m'n motor en huurders ook!"

Wil jij net als Quinten uit Breda geld verdienen met het verhuren van jouw motor?

Bereken nu hoeveel jij met jouw motor kunt verdienen. Voer de waarde van jouw motor en het merk in op de website. Krijg direct een overzicht van jouw mogelijke huurinkomsten. Registreer je motor hier.


Foto: Katinka Brandenburg

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.