Jamie  Roumans
Jamie Roumans

Quinten verhuurt zijn Honda motor: "Het concept werkt!"

15 maart 2018

Quinten uit Breda is trotse eigenaar van een Honda CB900F Hornet uit 2003. Sinds 2017 verhuurt hij deze motor via MotoShare voor ± €57 per dag en heeft inmiddels de motor al meer dan 35x succesvol verhuurd. Daarom ging team MotoShare bij Quinten langs voor zijn ervaringen, drijfveren én enkele praktische tips.

Interview met motoreigenaar Quinten uit Brede

Wat overtuigde je om jouw motor te verhuren?

Voordat ik mijn motor ben gaan verhuren, heb ik eerst een motor gehuurd via het platform: een BMW GS1200. Ik werd door de eigenaar hartelijk ontvangen en na een kop koffie was ik binnen 5 minuten aan het toeren. Toen ik aan het einde van de dag terug kwam, realiseerde ik me dat ik de hele dag extra voorzichtig was geweest. Ik huurde van een mede-motorrijder en was zuinig op zijn spullen net zoals ik dan ben op mijn eigen motor. Dat was voor mij de realisatie dat het concept werkt!

En wat is als motoreigenaar nu jouw ervaring met de huurders?

Iedere huurder heeft een verhaal, best bijzonder. Vader en zoon die gaan toeren, groep vrienden, iemand die aan het oriënteren is zelf een motor te kopen of gewoon even erop uit wil. Ik vind het dan ook leuk om even een praatje te maken als de motor wordt opgehaald. Zo leer je de persoon een beetje kennen. Ik heb gelukkig nog geen slechte ervaringen gehad met huurders.

Hoe bereid jij huurperiode voor?

Als ik een overeenkomst heb, haal ik een dag van tevoren de motor uit de garage. Ik zorg dat hij netjes schoon is en tank hem uiteraard vol. Bij meerdaagse huurperiodes vet ik de ketting in. Het vet dat ik gebruik kan meerdere tankbeurten mee, ruim voldoende voor de meeste huurders. Meer niet eigenlijk. 1x per jaar krijgt de motor sowieso een grote beurt, dus hij is altijd in goede staat.

Hoe vaak wil jij de motor verhuren?

Hoe meer, hoe beter. Maar het is uiteindelijk zeer afhankelijk van de 'weergoden'. Als het goed weer is, krijg ik veel huurverzoeken, bij slecht weer, veel minder. Stiekem zijn we allemaal goed weer rijders. Ik merk wel dat het platform groeit en dat steeds meer huurders terugkomen. Het afgelopen jaar heb ik maar een paar keer een huurverzoek geweigerd, omdat ik zelf ging toeren. Dus mijn motor is vaak genoeg beschikbaar voor andere motorliefhebbers.

Foto: Katinka Brandenburg

Benieuwd of verhuren ook een oplossing is voor jou?

Bereken hier wat jij kan verdienen met jouw motor en lees hier hoe het verhuren van een motor werkt.

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.