Jos Huisman
Jos Huisman

Toeren op een custom BMW R1100R van Wrench Kings. Mijn ervaring!

29 augustus 2018

Mijn huurdatum plannen

Na al tientallen keren mijn motoren via MotoShare te hebben verhuurd kon ik het toch niet laten zelf ook eens ervaring op te doen als huurder… de actie van Wrench Kings x MotoShare begin dit jaar trok me over definitief over de streep; €99 voor een dagje sturen is niet weinig, maar dan is het ook wel een compleet custom opgebouwde bike en maak ik ook nog eens kans om deze volgend jaar te winnen. Zo’n lot uit de loterij wilde ik niet mislopen….

Een datum prikken met volle werk- en weekeindagenda’s is dan helemaal nog niet makkelijk met veel mooie ritten op mijn eigen bikes met het Rock City Chapter, de Dutch/Belgium V-Rodders en een privé avontuur langs Highway 1 van San Francisco naar San Diego op een spiksplinternieuwe HD Fat Boy, maar toch nog één van de vrije zaterdagen weten te veroveren in de drukke agenda van deze speciale motorfiets waarvan maar liefst 120 loten, dus ook huurdagen verkocht zijn. Met een kort motorseizoen en massale voorkeur voor zaterdagen was dat nog niet makkelijk…

Een fashionable late entrance en drie straffen bakken koffie

Maar toen de weersvoorspellingen dus waardeloos waren toch nog even gebeld met MotoShare; herplannen naar een andere datum later in de herfst was geen probleem, maar zoals ik al zei; het is dan wel herfst :). Heb dus maar lekker de natte zaterdag in augustus laten staan en me om 10.00u gemeld bij Wrench Kings te Bilthoven. Dat het echte vrijbuiters zijn bleek wel uit de pakketbezorger die ook stond te wachten tot Joost zijn ‘fashionably late entrance’ maakte. Dat zo’n pakketbezorger dan blijft wachten zegt al genoeg over hoe goed ze om gaan met de medemens!

Het eerste half uur ging het dus helemaal niet over de BMW R1100R die ze verbouwd hadden, maar vooral om 3 straffe bakken koffie en over alle mooie verhalen die Wrench Kings afgelopen jaren sinds de start heeft opgebouwd. Hier kom je vooral voor je plezier…!

Toeren op de custom R1100R van Wrench Kings

Na het voor mij als verhuurder vertrouwde papierwerk dus snel opgestapt en er vlot vandoor gegaan op de R1100R. Wat stuurt dat lekker zeg! En wat zit die built keurig in elkaar… Hij had al 16.000km gereden sinds herbouw een paar maanden geleden en nog steeds werkt alles even soepel alsof het beter dan nieuw uit de fabriek komt rollen. Een vers achterbandje zou geen kwaad kunnen na al die km’s dus toen ik die tip doorgaf aan Joost werd dat direct ingepland.

Gelukkig was mijn eerste ritje naar wat vrienden in Hilversum binnendoor via Maartensdijk lekker kort en kwam ik zonnig en droog over precies tot ik voor de deur parkeerde. Toen kwam het letterlijk met bakken en hagelstenen tegelijk naar beneden. Excellent timing dus! De rest van de middag verliep ongeveer op een zelfde manier; net op tijd bij de nationale luchtmacht dagen op Soesterberg, nog even binnen wippen bij MVM motoren in Soesterberg en toen doorgereden naar Bilthoven om de R1100R met een dikke grijns op mijn gezicht weer om te wisselen voor mijn eigen daily drive.

Maar zo makkelijk gaat dat niet…. Bij de Wrench Kings was de garage ondertussen aardig voller gelopen en was Joost dolenthousiast over het project waar ze maar 2 weken voor hadden: een turbo-aangejaagde eencilinder crosser met kickstart en verlengde achterbrug voor een dirtbike dragstrip event volgende week in R’dam. Het was gelukt om deze hoop onderdelen die ’s ochtends nog praktisch in een plas druppende olie lagen compleet gemonteerd te krijgen en de motor gestart te krijgen! Respect voor wat daar met vele handen een licht werk gemaakt wordt. Balen voor mij dat ik 2 september alweer andere plannen had, anders was ik zeker even langsgekomen. Anyway; dat ga ik vast nog wel eens doen want is een mooi adres als tussenstop tussen mijn kantoorbaan in Utrecht en thuis, dus wie weet….

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.