Jos Huisman
Jos Huisman

Elektrische motorfiets ervaren? Dit kan je verwachten.

27 september 2017

Steeds meer elektrisch

Reden er eind 2013 nog zo’n 30.000 elektrische voertuigen in ons land rond, eind 2017 zullen dat er meer dan 120.000 zijn.

Wie rijdt er elektrisch?

Auto’s en snorfietsen vormen het grootste deel van al die elektrisch aangedreven vervoermiddelen, maar ook de elektrische motorfiets is aan een opmars bezig. Op dit moment rijden in Nederland ruim 400 elektrische motoren rond. De verwachting is dat dit aantal snel zal stijgen.

Voordelen van elektrisch motorrijden

Onder motorrijders bestaan nog veel vooroordelen tegen het elektrisch motorrijden. Natuurlijk mis je de sensatie van een brullend motorblok en een jankende uitlaat. Maar vergis je niet, er zijn een flink aantal voordelen aan het elektrisch motorrijden.

  • Een elektrisch aangedreven motor is goed voor het milieu
  • Elektrisch motorrijden is goedkoop. De elektrische motorfiets heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Je hoeft geen filters te vervangen, olie ter verversen, of kleppen te stellen. Als je jaarlijks 20.000 kilometer rijdt, heb je na 5 jaar minstens € 5000 aan onderhoudskosten bespaard in vergelijking met een benzine motor.
  • Elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine. Voor minder dan de prijs van een liter benzine rijd je ruim 100 kilometer op een elektrisch motorfiets. De actieradius van de gemiddelde elektrische motorfiets is zo’n 150 kilometer. En na een half uur is je motor weer volledig opgeladen.
  • Elektrisch motorrijden geeft een heel nieuwe sensatie. Het vermogen wordt direct op het achterwiel overgebracht. Je hoeft niet te schakelen en je hebt het vermogen permanent tot je beschikking. Elektrische motoren accelereren hierdoor enorm snel.

Elektrische motoren in Nederland

In ons land zijn al verschillende merken en modellen te koop. Prijzen voor een nieuwe elektrische motor beginnen vanaf zo’n € 12000, -

Huur een elektrische motor

Op Motoshare kun je een Zero S elektrische motor huren. Zo kun je zelf een dagje ervaren hoe het is om op een elektrische motor rond te rijden!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.