Zeker doen in Utrecht op de motor

Lynda Provoost|28 March 2017


Grachten in Utrecht

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Utrecht zijn groot. Parkeer je motor aan de voet van de Domtoren of drink een kop koffie aan de Oude gracht. Utrecht heeft veel natuurschoon op een steenworp afstand van de stad. In alle richtingen ben je op de motor binnen een kwartier in de mooiste natuur. Kortom, blijf je in de stad of ga je de omgeving verkennen? Je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden in Utrecht. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door Utrecht zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3:

Utrechtse heuvelrug op de motor

Tussen Utrecht en Amersfoort ligt de Utrechtse Heuvelrug. Met de mooie natuur, vele landgoederen en gezellige dorpen en steden is dit een prima bestemming om met de motor vanuit Utrecht te bezoeken. De Utrechts Heuvelrug is een Nationaal Park met zandverstuivingen en zeldzame dieren. Maar je kunt er ook heerlijk genieten op een terrasje of mooie plaatsen als Soest, Amerongen en Zeist.

Langs de Vecht op de motor

De Vecht slingert zicht vanaf de stad Utrecht door de provincie naar het noorden om uiteindelijk in het IJsselmeer uit te monden. Langs de Vecht liggen zeven prachtige dorpen, middeleeuwse ridderburchten, prachtige huizen van succesvolle kooplui uit de 17e eeuw, maar ook fraaie design woonboten.

De Grebbeberg op de motor

De Grebbeberg is een heuvel in het zuidoostelijke puntje van de provincie Utrecht, zo’n 50 kilometer van de stad Utrecht. In 1940 was de Grebbeberg het toneel van zware gevechten en sneuvelden er in totaal meer dan 400 Nederlandse militairen. De slag om de Grebbeberg is daarmee de grootste en meest bekende veldslag op Nederlands grondgebied. De fortificaties op het terrein herinneren hieraan. De route op de motor er naartoe, vanuit Utrecht, is groen en vol met mooie slingerende weggetjes.

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Utrecht

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.