Doen in Tilburg op de motor? Onze tips

Lynda Provoost|08 April 2017


Torens in stad: Een motor huren in Tilburg

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Tilburg zijn groot. Ontdek de Spoorzone neem een kijkje in de Piushaven of de verschillende stadsparken. Tilburg, de ‘kruikenstad’ is heeft veel natuurschoon op een steenworp afstand van de stad. In alle richtingen ben je op de motor binnen een kwartier in de mooiste natuurgebieden. Kortom, blijf je in de stad of ga je de omgeving verkennen? Je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden in Tilburg. Er is een aantal plekken die je bij je motorrit door Tilburg zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3.

Voorste Stroom op de motor

Net even ten oosten van Tilburg ligt het plaatsje Oisterwijk. Hier vind je de Voorste Stroom, een mooie rivier in een groen gebied. Een aanrader is een bezoekje aan de avontuurlijke hangbrug over de Voorste Stroom. Hij lijkt zo weggelopen uit een film van Indiana Jones. Ons advies is om hier niet met de motor overheen te rijden!

Turnhout op de motor

Net onder de Tilburg begint België. Als je een motor huurt in Tilburg is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij onze zuiderburgen. Binnen drie kwartier ben je – via de mooiste wegen door de Belgische Kempen - vanuit Tilburg in Turnhout. Turnhout is een mooie historische stad met veel Vlaamse gastvrijheid!

Brabantse Sahara op de motor

Net boven Tilburg, op een kwartiertje rijden ligt een uniek natuurgebied: De Loonse en Drunense duinen. Dit Nationale Park wordt wel de Brabantse Sahara genoemd. Je vindt er grote zandvlaktes, heide en bossen. Zet je motor neer in Drunen en maak een korte wandeling door dit bijzondere gebied. Of maak een mooi rondje om het park via Loon op Zand, Waalwijk, Drunen, Cromvoirt, Helvoirt en Berkel Enschot terug naar Tilburg.

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Tilburg

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.