Doen in Rotterdam op de motor

Peter Nederstigt|08 April 2017


Rotterdam skyline bezoek motorfiets

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Rotterdam zijn groot. Neem een kijkje in het gebied rond het prachtige nieuwe station, neem een kijkje in het havengebied of op de hippe kop van Zuid. Denk niet dat Rotterdam alleen maar bestaat uit asfalt en hypermoderne gebouwen. In de stad staan ruim 160.000 bomen en langs de stad liggen twaalf prachtige natuurgebieden. Rotterdam biedt motorrijders volop mogelijkheden voor een mooie rit. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door Rotterdam zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3!

Bergse Bos op de motor

Wil je even weg uit de hectiek van de havenstad? Maak dan een ritje naar het Bergse Bos. Tussen Rotterdam en Zoetermeer liggen het Lage en Hoge Bergse bos. Prachtige gebieden waar je kunt toeren over mooie weggetjes, langs waterpartijen en kunt stoppen bij een horeca gelegenheid. Als je de motor even laat staan en een wandeling maakt dan is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met Schotse Hooglanders.

Kop van Zuid op de motor

De Kop van Zuid is een nieuwe wijk van Rotterdam, gelegen op de zuidoever van de Nieuwe Maas. De woningen en bedrijven in deze wijk zijn gebouwd op voormalige, in onbruik geraakte haventerreinen. Je hebt er originele winkels, hippe horeca en vooral een heerlijk uitzicht op de Maas en de Skyline van de stad.

Haven van Rotterdam op de motor

De haven van Rotterdam heeft door de mix van industrie en natuur een unieke sfeer. Nergens anders in ons land komt zoveel bedrijvigheid bijeen. Havenkranen, transportbedrijven, opslagloodsen en enorm veel containers die overal staan opgeslagen maken dit een bijzonder gebied om met de motor doorheen te rijden. En natuurlijk zijn er de schepen, sommigen zo groot als een flatgebouw. Pak de motor en neem een kijkje in de haven!

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Rotterdam

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.