Zeker doen in Nijmegen op de motor

Peter Nederstigt|08 April 2017


Man aan de rand van Nijmegen

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Nijmegen zijn groot. Of je nu wilt genieten van de historische sfeer in de oude binnenstad, lekker wilt cruisen over de Waalkade of juist wilt toeren in de groene omgeving rond de stad zoals de Gelderse Poort of het Rijk van Nijmegen … je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door Nijmegen zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3

Gelderse Poort op de motor

Tussen de Duitse Grens en Nijmegen stroomt de rivier de Waal door een landschap met uiterwaarden, stuwwallen en oeverwallen. Dit rivierlandschap is een officieel erkend Nationaal Landschap. Heerlijk om hier op de motor rond te kijken. Lees ook onze routetip.

Berg en Dal op de motor

Ten oosten van Nijmegen ligt het mooie Berg en Dal. Het dorp ligt in een prachtige omgeving met on-Nederlandse hoogteverschillen. De Romeinen boorden hier naar water voor hun legerkampen en ze bouwden een aquaduct om dat water naar Nijmegen te leiden. De houten goot is verdwenen maar de dalen en dammen in het landschap rond Berg en Dal zijn het grootste Romeinse monument van ons land.

Liberationroute op de motor

Liberation Route Europe is een internationale herdenkingsroute langs de belangrijkste mijlpalen van de opmars van de westerse geallieerden tijdens de bevrijding van Europa in de Tweede Wereldoorlog. Rond Nijmegen en Arnhem zijn een aantal plekken waar je naar indrukwekkende hoorspelen kunt luisteren die meer vertellen over hetgeen zich tijdens de bevrijding op die plek heeft afgespeeld.

Meer info: Liberationroute.nl

Nijmegen verkennen zonder eigen motor?

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Nijmegen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.