Zeker doen in Haarlem op de motor

Peter Nederstigt|08 April 2017


Rijtjeshuis: Zeker doen in Haarlem op de motor

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Haarlem zijn groot. Of je nu wilt genieten van de historische sfeer in de oude binnenstad, lekker wilt cruisen langs de rivier het Spaarne of juist wilt toeren in de mooie omgeving rond de stad … Je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden in Haarlem. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door Haarlem zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3:

Circuit Zandvoort op de motor

Als je vanuit Haarlem via Heemstede en Aerdenhout over de Zandvoortse Laan de badplaats Zandvoort binnenrijdt, heb je een prachtige rit door de natuur en langs luxe villa’s achter de rug. Maar in het duingebied van Zandvoort wordt het wat minder idyllisch… hier ligt het befaamde Circuitpark Zandvoort. Je mag hier ook met je eigen motorfiets een paar rondjes over het asfalt maken.

Spaarndam op de motor

Het dorpje Spaarndam ligt net buiten Haarlem en is al in 1285 ontstaan. Neem een kop koffie aan de historische kolksluis in het centrum van het dorp en zit jezelf en je motor op de foto voor het beeld van Hansje Brinker, het jongetje dat zijn vinger in de dijk stak en daarmee een watersnoodramp voorkwam!

Sluizen van IJmuiden op de motor

Als je vanuit Haarlem naar het noorden van Noord Holland wilt rijden op de motor, is de kans groot dat je door de Wijker- of Velsertunnel rijdt. Erg praktisch, maar niet zo spannend. Veel mooier is het, om voor de tunnel richting IJmuiden de snelweg A9 te verlaten en dan via het imposante sluizencomplex het Noordzeekanaal over te steken. Je voelt je echt klein als je tussen de enorme sluisdeuren en zeeschepen door rijdt in dit prachtige industriële gebied.

Haarlem verkennen zonder eigen motor?

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Haarlem

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.