Zeker doen in Groningen op de motor

Lynda Provoost|28 March 2017


Een motor huren in Groningen

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Groningen zijn groot. Zet je motor eens neer aan de voet van de Martinitoren en beklim de 97 meter hoge toren. Het uitzicht over de stad en de markt is spectaculair. Als je op de motor de stad Groningen verlaat kom je in ongerept landschap met veel ruimte om lekker te rijden langs polder, velden en meren. Mogelijkheden genoeg, in alle richtingen ben je op de motor binnen een kwartier in de mooiste natuur. Kortom, blijf je in de stad of ga je de omgeving verkennen? Je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden in en rond Groningen.

Er is een aantal plekken dat je bij je motorrit door en rond Groningen zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3:

Lauwersmeer op de motor

Zo’n 40 kilometer ten noordwesten van de stad Groningen ligt het Lauwersmeer. Het is Nationaal Park met bijzondere natuur en unieke diersoorten. Geniet van de ongereptheid van het gebied. Plan een bezoekje aan Lauwersoog, de havenplaats waar de boot naar Schiermonnikoog vertrekt.

Bourtange op de motor

Zo’n 60 kilometer ten oosten van Groningen aan de grens met Duitsland, ligt de vesting Bourtange. Het is een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Bezoekers van deze sfeervolle vestingstad wanen zich eeuwen terug in de tijd. De rit op de motor naar Bourtange brengt je door het lege oosten van de provincie waar je nog echt alle ruimte hebt...

Eemshaven op de motor

In het noordoosten van de provincie Groningen, zo’n 65 km van de hoofdstad van de provincie ontwikkelt zich een uniek industriegebied. Het is de moeite waard om eens een kijkje in het hoge noorden te nemen bij bijvoorbeeld het enorme windpark dat hier is gebouwd.

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Groningen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.