Zeker doen in Enschede op de motor

Peter Nederstigt|08 April 2017


Stad met mensen: Zeker doen in Enschede op de motor

De mogelijkheden om een leuke rit te maken op de motor in en rond Enschede zijn groot. Breng een bezoekje aan de Grolsch Brouwerij of breng een bezoek aan Vliegbasis Twenthe, een 130 hectare groot natuur- en recreatiegebied ten noorden van de stad. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit vanuit Enschede zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3.

Groenlo op de motor

Als je vanuit Enschede met de motor naar het zuiden volg je de grens tussen Duitsland en Nederland. Via Haaksbergen en Eibergen kom je na zo’n 35 kilometer in Groenlo. Groenlo is bij bierliefhebbers bekend als de bakermat van Grolsch. In het Grolschmuseum aan de Goudsmitstraat leer je alles over dit bier. Breng in Groenlo ook nog even een bezoek aan de enige nog werkende stoomhoutzagerij van ons land!

Bad Bentheim op de motor

Enschede ligt direct aan de Duitse grens. Het is dan ook erg verleidelijk om vanuit Enschede op de motor nog even een stukje Duitsland te verkennen. Een mooi reisdoel vanuit Enschede is het Kasteel Bentheim. Van verre zie je de stoere, uit zandsteen opgetrokken burcht staan. Het kasteel van Bentheim is meer dan 1000 jaar oud! Het kasteel ligt in het gezellige stadje Bad Bentheim, zo’n 25 km ten oosten van Enschede.

Trial rijden in Enschede

Trial rijden op de motor is een sport waarbij het gaat om evenwicht. Het is de bedoeling om hindernissen te passeren zonder een voet aan de grond te zetten. Trial motors hebben een laag gewicht, een grote bodemvrijheid, een lichte motor van maximaal 300 cc en een lage bandenspanning. In Enschede is een uitgebreid en gevarieerd trial terrein. Hier kun je – ook zonder enige ervaring – zelf ervaren hoe het is om trial te rijden op de motor!

Meer info: Zelftrialrijden.nl

Enschede verkennen zonder eigen motor?

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Enschede

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.