Doen in Eindhoven op de motor

Peter Nederstigt|08 April 2017


De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Eindhoven zijn groot. Neem een kijkje bij het DAF of Philips museum of ga gewoon lekker rijden door de stad. Eindhoven heeft veel natuurschoon op een steenworp afstand van de stad. In alle richtingen ben je op de motor binnen een kwartier in de mooiste natuur. Kortom, blijf je in de stad of ga je de omgeving verkennen? Je hebt keuze genoeg om heerlijk motor te rijden in Eindhoven.

Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door en rond Eindhoven zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3:

Vincent van Gogh op de motor

De geboorteplaats van Vincent van Gogh is Nuenen. Dit ligt 10 kilometer ten oosten van de stad. Hier schilderde hij het boerenleven waaronder het wereldberoemde schilderij ‘De Aardappeleters’. De omgeving van Nuenen is prachtig, maar neem zeker ook een kijkje in het Van Gogh Village in Nuenen. Hier loop je letterlijk in de voetsporen van de meester.

De Groote Peel op de motor

Zo’n drie kwartier rijden ten zuidoosten van Eindhoven ligt een uniek natuurgebied: De Groote Peel. De weg ernaar toe leidt je door een prachtig groen landschap met bossen en velden. In het dorpje Ospel ligt het bezoekerscentrum voor De Groote Peel. Hier kun je kennismaken met het gebied.

Achelse Kluis op de motor

Heb je zin in een spirituele rit op de motor? Plan dan vanuit Eindhoven een bezoek aan de Achelse Klus. Deze abdij ligt ongeveer 20 ten zuiden van Eindhoven op de grens met België. Je rit gaat door een bosrijk gebied en de plek rond de abdij is prachtig. Bij de Achelse Kluis hoort een gezellige herberg.

Eindhoven verkennen zonder eigen motor?

Neem een kijkje op onze website. MotoShare is het grootste motorverhuurbedrijf in Nederland.

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Eindhoven

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.