Doen in Breda op de motor

Peter Nederstigt|13 March 2017


Een motor huren in Breda

Zeker doen in Breda op de motor

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Breda zijn groot. Zet je motor neer op de Grote Markt en geniet van een kop koffie op een terras aan de voet van de Grote kerk. Rijd daarna via het Mastbos en de Galderse meren en breng een bezoekje aan Turnhout in België. Er zijn een aantal plekken die je bij je motorrit door Breda zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3.

Galderse meren op de motor

Ten zuiden van Breda, op de grens met België, liggen twee recreatieplassen. Deze zijn in de jaren ’70 ontstaan als gevolg van grindwinning in het gebied. Je kunt er nu heerlijk op een grasveld aan het water liggen of lekker zwemmen op een warme dag. Het water is opvallend helder en door de relatief hoge zuurgraad komen er geen algen voor.

Basiliek van Oudenbosch op de motor

De basiliek van Oudenbosch is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Het imposante gebouw heeft een rijkelijk versierd interieur met plafondschilderingen en beelden. Langs de wanden en in de zijbeuken hangen schilderijen. En als je toch een cultureel uitstapje maakt, neem ook een kijkje in de sterrenwacht van Oudenbosch.

Baarle Nassau en Baarle Hertog op de motor

Baarle-Nassau ligt 25 kilometer ten zuiden van Breda en vormt samen met de Belgische gemeente Baarle-Hertog het Kempense dorp Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt hier op een aantal plaatsen flink door elkaar. Waar is Nederland? Waar is België? De grens loopt hier soms letterlijk door de huizen heen. Ben je bij de voordeur nog in Nederland, bij de achterdeur stap je in België weer naar buiten! Deze enclave is dan ook altijd een waar smokkelaarsparadijs geweest!

Bekijk hier motorroutes in de omgeving van Breda

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle motoren in Breda

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.