Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

Zeker doen in Amsterdam op de motor

8 april 2017

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rond Amsterdam zijn groot. Of je nu wilt genieten van de hectische sfeer rond de Dam, lekker wilt cruisen over de grachten of juist wilt toeren in groene zones rond de stad zoals het Amsterdamse bos of recreatiegebied Spaarnwoude … Amsterdam biedt je volop mogelijkheden. Er is een aantal plekken dat je bij je motorrit door Amsterdam zeker niet over mag slaan. Wij geven onze top 3

Spaarnwoude op de motor

Wil je even weg uit de hectiek van de hoofdstad? Maak dan een ritje (van zo’n 20 kilometer) naar Recreatiegebied Spaarnwoude. Dit groene gebied ligt tussen Amsterdam en Haarlem en biedt een omgeving met veel afwisseling in landschap. Je kunt er op je gemak rond toeren en bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het recreatiemeer, de kanovijver, de wielerbaan, de klimmuur of de skihal. In Spaarnwoude zijn er jaarlijks ook een groot aantal evenementen.

Grachtengordel op de motor

De grachtengordel is de belangrijkste toeristische attractie van Amsterdam en staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst. De grachtengordel is met zijn hoofdgrachten, zijgrachten en zijstraten ideaal terrein voor de motor. Rij de grachten op en laat je verleiden tot het nemen van kleine zijstraatjes. Geniet onderweg van de mooiste doorkijkjes en stop af en toe om op een terrasje te genieten van dit mooie stuk Amsterdam.

Recreatiegebied Het Twiske op de motor

Ten noorden van de stad, tussen Zaandam en Purmerend ligt een mooi gebied van ruim 650 hectare. Het gebied is goed bereikbaar op de motor en vormt een groene oase boven de drukke hoofdstad. Je kunt er overal op en rond het water genieten. Parkeer je motor en geniet languit in het gras van de natuur boven Amsterdam!

Tip: Luggage Storage Amsterdam

Makkelijk even je helm en motorkleding opslaan in het centrum van Amsterdam? Huur een locker bij Lockerpoint. In deze beveiligde opslag op het Damrak (hartje centrum) kun je met een gerust hart al jouw spullen kwijt in één van de ruime kluisjes. De lockers zijn al vanaf 6 euro voor 24 uur te boeken.

Motor huren Amsterdam

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen. Huur voordelig & persoonlijk een grote variatie motoren, direct bij particuliere eigenaren in heel Nederland! Bekijk hier alle huurmotoren in Amsterdam

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.