Dit wordt de nieuwe MotoShare x Wrench Kings BMW R1100R Scrambler én jij kunt 'm winnen!

Jamie Roumans|01 February 2018


Custom BMW R1100R Scrambler Impressie

Rijden op 'n échte BMW Scrambler!

Heb je er altijd al van gedroomd om een dagje te kunnen rijden op ‘n vette BMW Scrambler? Dan is dit echt iets voor jou. In samenwerking met custombouwer Wrench Kings uit Bilthoven laten wij deze droom nu uitkomen!

De mannen van Wrench Kings bouwen de super betrouwbare BMW R1100R om tot een echte Scrambler. Door zijn hoge koppel en goede zit is dit de perfecte tourbike. MotoShare gaat de bike uiteindelijk 120x verhuren waarna hij onder de huurders wordt verloot! Meer informatie over de actie en de ticketverkoop vind je hier.

Foto’s en beelden van de bouw van de motor zijn onderaan dit blog te vinden en worden wekelijks ge-update. Houd dus ook na het lezen dit blog goed in de gaten!

  1. Ontstaan van het project
  2. Wat maakt dit project zo bijzonder?
  3. Meet the builders!
  4. Hierom moet jij deze BMW Scrambler zeker een dagje huren!
  5. Kijk hier mee met de bouw van de Scrambler
  6. De bike is af zie hier het resultaat
  7. Wrench Kings over de bouw van de Scrambler


De BMW R1100R, voor de ombouw
bmw-r1100r-wk

Ontstaan van het project

Custom motoren worden in Nederland steeds populairder. Slechts een klein aantal motorliefhebbers krijgen de kans om echt op zo’n professioneel verbouwde motor te kunnen rijden.

Joost, oprichter van Wrench Kings:

“Terwijl veel mensen enthousiast zijn over onze motoren en ons volgen via Social Media, kan er uiteindelijk maar een kleine groep mensen op onze motoren rijden. Met MotoShare zijn we gaan kijken hoe we het rijden op custom motoren meer toegankelijk kunnen maken, zodat meer motorrijders de mogelijkheid hebben om van deze bijzondere motoren te genieten.”

kopje-wk

Wat maakt dit project zo bijzonder?

Het is voor het eerst in Nederland dat een custom motor beschikbaar wordt gesteld aan iedereen! Daarnaast wordt het bouwen van de bike volledig betaald door huurders. Iedere huurder kan er een volledige dag op rijden. Op deze manier kunnen veel meer mensen van de Scrambler genieten én financier je zo mee aan het project.

Jos, mede-oprichter van MotoShare:

“Met dit project ‘crowdfunden’ we in feite een professioneel verbouwde custom motor. We hopen hiermee een nieuw model neer te zetten voor custombouwers, zodat er meer gave projecten zullen volgen en dit vakmanschap kan groeien.”

handen-close-WK

Meet the builders!

Uiteraard stellen we de helden van Wrench Kings nog even aan jullie voor. Zij zijn gespecialiseerd in het waarmaken van dromen: niet alleen in de motor zelf, maar ook in wat de motor voor hen betekent. Naast persoonlijke klanten, bouwt Wrench Kings tegenwoordig ook vaak custom motoren voor bedrijven als Vanguard, Voordeelhelmen, Mash en Yamaha.

Zij pakken de BMW R1100R helemaal aan en maken er een stijlvolle Scrambler van, die ook nog eens fantastisch rijdt.

Links: Joost Dingemans, owner/builder | Rechts: Take Menick, builder
portretfoto-wrench-kings

Hierom moet jij deze BMW Scrambler zeker een dagje huren!

Naast dat deze super exclusieve motor gemaakt is door een van de beste custombouwers van Nederland, maak je ook nog eens kans ‘m te winnen! Als je één van de gelukkige 120 personen bent die een ticket voor deze bike weet te bemachtigen, heb je een kans van 1 op 120 dat ‘ie binnenkort bij jou in de garage staat! Tickets kosten 99,- en zijn hier verkrijgbaar.

Kijk hieronder mee met de bouw van de Scrambler

Hier vind je in de komende weken vette beelden, filmpjes en updates over de bouw van de Scrambler. Mis dus niets!

Teaser MotoShare x Wrench Kings project

MotoShare x Wrench Kings: What's the plan?!

MotoShare x Wrench Kings: We've found ourselves a donor!

MotoShare x Wrench Kings: Blowing it apart!

De bike is af zie hier het resultaat

Fotografie door: Bas Duijs

ZIJKANT_WKBIKE

ZIJKANT2_WKBIKE

STUUR_WKBIKE

ZADEL_WKBIKE

KOPLAMP_WKBIKE

KILOMETERTELLER_WKBIKE

Wrench Kings over de bouw van de Scrambler

De bike is af! En wat is ‘ie gaaf geworden. Wat vinden jullie zelf van het resultaat?
Ongelofelijk gaaf! De looks en rijeigenschappen zijn zo mooi in evenwicht dat hij helemaal klopt. Het was even aanpoten om de deadline te halen maar ik denk dat het resultaat er zeker mag wezen!
 
Hoe zijn jullie tot het design gekomen van deze Bike?
Joost heeft het ontwerp gemaakt en daarbij in zijn achterhoofd gehouden dat de bike heel veel kilometers gaat maken, maar wel de looks en feeling moest geven alsof het een oldschool scrambler is. Er moest dus voor gezorgd worden dat de bike zijn uitstekende rijeigenschappen zal behouden. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om het originele zadel te behouden en iets in te korten. Het zit namelijk als een sofa en je kan er gemakkelijk een hele dag op zitten. Daarnaast hebben we een hoog en breder stuur gemonteerd wat zorgt voor een rechte houding: een hele fijne bochten vreter! Verder hebben we gekozen voor Dunlop banden omdat die de rijeigenschappen nog beter te maken. De kans op valschade is hiermee beperkt, zodat iedereen er makkelijk op kan rijden. We call it: ‘The best of both worlds’.
 
Wat is jullie favoriete onderdeel van deze bike? Wat vinden jullie het mooist?
Het allermooiste van de bike is toch wel het lederwerk, gemaakt door Jeroen, van Silvermachine. Hij maakt geweldige zadels en het resultaat van het lederwerk op deze bike mag er zeker wezen. We hebben namelijk de originele kappen om de tank en het zadel laten bekleden in 2 kleuren. Hierdoor hebben we eigenlijk een optical illusion kunnen creëren en heeft het de bike, die aardig lomp oogt, toch een lijn kunnen geven waardoor het de bike helemaal af maakt. Daarnaast hebben de spaakwielen, het uitlaatsysteem van Dominator en het spuitwerk er ook zeker voor gezorgd dat de bike is geworden zoals die nu is. 
 
Wat maakt deze bike bijzonder?
Het meest bijzondere vind ik toch wel dat de bike echt fantastisch rijdt. Iedereen kan er op stappen en wegrijden zonder moeite. Het geeft je gegarandeerd een glimlach van oor tot oor. En het uitlaatsysteem zorgt ook voor een geweldige ervaring wat je niet gauw zou horen bij een BMW R1100R. Daarnaast is het een heerlijke toerfiets, je kan er gerust een hele dag mee rijden en je fantastisch manoeuvreren tussen het verkeer, lekkere bochten en alles wat de weg je biedt. 

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.