Peter Nederstigt
Peter Nederstigt

BMW motor huren via MotoShare

8 april 2017

Overweeg jij om een BMW te huren? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Een BMW heeft dankzij de boxer twin motor een heerlijk geluid. BMW motoren hebben een betrouwbaar en stoer imago. Ze rijden comfortabel en in de vele modellen van BMW vindt iedere motorrijder zijn ideale fiets. Of je nu op zoek bent naar een stevige off-road, een lichte roadster, maxi-scooter of een snelle wegmotor; BMW heeft de juiste motor voor je.

Huur een BMW motor via Motoshare

Motoshare maakt het - samen met Combi Motors Verzekeringen - mogelijk om een BMW van een particulier te huren. Als huurder kies je uit unieke motoren van particuliere eigenaren die jou graag laten kennis maken met de schoonheid en het karakter van hun BMW. Wij hebben verreweg het grootste aanbod BMW motorfietsen in Nederland.

Geschiedenis van BMW motorfietsen

In 1920 bouwde de Bayerische Flugzeugwerke (later de Bayerische Motor Werke) en 143 cc tweetakt motor (de Bayernmotor) die in 1923 dwarsgeplaatst in een motorfiets werd gebouwd. Hiermee werd het probleem opgelost dat de achterste cilinder bij een recht geplaatste opstelling te weinig koeling door rijwind kreeg.

Deze opstelling met een dwarsgeplaatste, luchtgekoelde tweecilinder en een aandrijfas naar het achterwiel wordt in de huidige nog altijd toegepast. In de tweede wereldoorlog kreeg BMW het druk. Er werden duizenden motoren van het type R75 Wehermachtsgespanne en R35 voor het Duitse leger geproduceerd.

In de jaren ’70 kwam er in Europa concurrentie van Japanse motoren en BMW begon meer aandacht aan het uiterlijk van haar motoren te geven. De R 100 RS, die in 1976 op de markt kwam, had een gestroomlijnde kuip en sloeg in als een bom. De eerste allroad motor van BMW was de R 80 G/S die in 1980 verscheen. Deze motor zou de basis worden van de R 1200 G/S, de best verkochte motor van Nederland in deze tijd.

Waarom BMW rijden?

Als je BMW rijders vraagt waarom ze voor dit merk gekozen hebben krijg je verschillende reacties. Wij zetten de meest genoemde redenen op een rij:

Waarde

Een BMW motor staat bekend om de kwaliteit van de bouw en het motorblok. Zo zie je regelmatig oudere BMW’s met een hoog aantal kilometers te koop staan voor een prijs waar je een nieuwe Japanner voor kunt kopen.

Tijdloos

BMW is consistent in de vormgeving van hun modellen. Het geeft de bezitter een vertrouwd gevoel dat zijn motorfiets niet na korte tijd als gedateerd overkomt.

Comfort

De zitpositie op een BMW is voor veel motorrijders ideaal. Je zit op veel modellen rechtop zodat je uitstekend zicht op de weg hebt en, ook na een lange rit, geen pijn in je rug.

Betrouwbaar

De tweecilinder boxermotor blijkt in veel tests een zeer betrouwbare krachtbron. De kans dat je met een BMW met pech komt te staan is gewoon klein.

Daarom

Als je eenmaal BMW hebt gereden wil je nooit meer wat anders. Dat is de reden waarom veel BMW-rijders trouw blijven aan hun merk.

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.