De beste motorhotels in de Ardennen

Jamie Roumans|20 February 2018


Motor in de bergen: Motorrijden Ardennen

Motorhotels in de Ardennen voor een heerlijke overnachting!

Als motorrijder moet je de wegen door de Ardennen zeker een keer gereden hebben. Niet alleen bevinden de Ardennen zich op een steenworp afstand, het is daarnaast ook nog eens een verschrikkelijk mooi gebied. Het is zeker aan te raden om er de tijd voor te nemen, om niets te missen van de mooiste plekjes. Dit doe je als motorrijder natuurlijk het beste in een motorhotel! Zo weet je zeker dat alle benodigde motorvoorzieningen aanwezig zijn en je je motor veilig in een motorgarage kunt stallen. MotoShare heeft voor jou gezocht naar de beste motorhotels in de Ardennen, dus lees snel verder!

De beste motor hotels volgens MotoShare (in willekeurige volgorde):

  1. Motorhotel Les Arondes
  2. Motorhotel La Petite Ourse
  3. Motorhotel Zur Alten Schmiede
  4. Motorhotel Bâton Rouge
  5. Motorhotel Auberge Au Bon Vivant

1. Motorhotel Les Arondes (Waimes, Ardennen)

Dit motorhotel in Waimes staat voor gezelligheid en een plek waar iedereen zich thuis voelt. In het motorhotel in de Ardennen bevindt zich een kleine bar en in de binnenplaats een erg gezellig terras, waar je een lekker drankje kunt doen met gelijkgestemden. Want motorrijders zijn er hier in de Ardennen genoeg! De kamers zijn allemaal op de begane grond en zijn geschikt voor vier personen. De sanitaire voorzieningen kun je vinden in de hal. Les Arondes heeft meerdere motorarrangementen: voor ieder wat wils! Vrijdagavond serveert het motorhotel een motorrijdersmenu waarbij je gewoon kunt aanschuiven en mee-eten. Zaterdags wordt de BBQ aangestoken! Voor de liefhebbers: het hotel ligt 15km van het beroemde Spa-circuit in de Ardennen.


2. Motorhotel La Petite Ourse (Amonines, Ardennen)

Motorrijders zijn van harte welkom in motorhotel La Petite Ourse in de Ardennen. Er kan gekozen worden uit een drie- of vierdaags motorarrangement waarbij je 's avonds wordt ontvangen met een heus welkomstdiner. Ook de volgende dag wordt er goed voor je gezorgd. Een stevig ontbijt zorgt ervoor dat je met een goed gevulde maag de motor op zult stappen! In de avond kun je lekker gaan zitten voor de open haard met een welverdiend afzakkertje in je hand. Op de laatste dag staat er weer een goed ontbijt voor je klaar, om je goed voor te bereiden op de terugtocht. Verder is er in dit motorhotel in Amonines ook de mogelijkheid, zonder extra kosten, voor een 'avond-barbecue'. Voor motorgroepen en motorclubs maakt dit motorhotel een speciale offerte: neem dus gerust contact op met dit motorhotel. Ook zijn er in dit motorhotel diverse mooie motorroutes door de Ardennen beschikbaar, dus pak snel die bike en rijden maar! Parkeren kan in de overdekte stalling.

Hoe het is om motor te rijden door de Ardennen? Hieronder een fraaie video.


3. Motorhotel Zur Alten Schmiede (Schönberg, Ardennen)

Als je heerlijk eten en drinken minstens zo belangrijk vindt als heerlijk motorrijden in de Ardennen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan motorhotel Zur Alten Schmiede. Dit motorhotel is tevens een restaurant en een whiskybar: genieten dus! Parkeren kan op een van de beveiligde parkeerplaatsen of in de motorgarage. Het motorhotel heeft een schoonmaakinstallatie waar je je motorhelm mee schoon kunt maken en er is een miniwerkplaats voor kleine reparaties aan je motor. De centrale ligging van dit motorhotel zorgt ervoor dat dit motorhotel een perfect startpunt is voor heerlijke dagkoersen naar de Ardennen en de Eifel. Avontuurlijke motorroutes zijn beschikbaar in het hotel. Alle acht kamers zijn uitgerust met TV, telefoon, douche en toilet.

Een voorbeeld van zo'n avontuurlijke motorroute door de Ardennen in onderstaand filmpje.


4. Motorhotel Bâton Rouge (Vielsalm, Ardennen)

In het hart van de Ardennen in Vielsalm ligt dit hele bijzondere motorhotel. Dit motorhotel van eigenaren Hetty en Ben heeft heel wat bloed zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag er zeker zijn! Bâton Rouge heeft een gezellige bar, met maar liefst 20 verschillende speciaal bieren. Elke avond staat Hetty met veel liefde in de keuken om de lekkerste verse maaltijden te bereiden. Op de zaterdag is het tijd voor de BBQ, die door de overdekte veranda, ongeacht het weer, altijd doorgaat. Dit motorhotel in de Ardennen is relatief klein, maar biedt nog steeds genoeg ruimte voor individuele motorrijders of kleinere motorgroepen. Het motorhotel heeft diverse mooie routes beschikbaar, die ze graag voor je in je GPS zetten. De motoren kunnen veilig gestald worden in de inpandige motorgarage. Ook organiseert dit motorhotel speciale motorevenementen, waaronder een weekend speciaal voor motorrijdende meiden! Kortom: een motortoer door de Ardennen is niet compleet zonder een bezoekje aan dit motorhotel.

Wat maakt motorrijden in de Ardennen zo mooi? Gastvrouw Hetty legt het je haarfijn uit in onderstaande video.


5. Motorhotel Auberge Au Bon Vivant (Vesqueville, Ardennen)

De mooiste motorroutes in de Ardennen rijden die door dit motorhotel zijn opgesteld en 's avonds heerlijk vertoeven in de Rock-Blues bar met een (of meer) van de ruim 40 speciaal bieren die dit hotel rijk is. Dat kan in motorhotel Auberge Au Bon Vivant van uitbaters Ann en Dirk, beiden motorrijders en groot motorliefhebbers. Speciale aandacht voor het eten in dit motorhotel, dat bereid wordt door gastvrouw Ann: diverse motorrijders die dit motorhotel in de Ardennen eerder bezochten roemen het lekkere eten. Op reservatie is er ook de mogelijkheid voor een BBQ. Het motorhotel heeft 12 nette kamers die je kunt boeken. Het ontbijt is hierbij inbegrepen.
Gastheer Dirk staat steevast achter de bar in het café. Voor de mooiste motorroutes kun je hier terecht voor de beste tips!

Hoe een motortrip met je vrienden naar dit motorhotel in Vesqueville in de Ardennen eruit kan zien, zie je hieronder!


Staat jouw motor eigenlijk te vaak stil?

Het komt je motor nooit ten goede als 'ie te vaak en voor een te lange periode stilstaat. Hoe kun je dit nou voorkomen? Kies voor een verhuur! Bij MotoShare kun je je motor eenvoudig verhuren en je krijgt er ook nog eens een hele aantrekkelijke vergoeding voor. Omdat je zelf kunt kiezen aan wie je je motor uitleent, is je motor altijd in veilige handen. Precies weten hoe het werkt? Klik dan hier!

Hebben wij je met dit artikel kunnen inspireren?

Help ons dan door dit artikel over motorhotels in de Ardennen te delen op facebook, om nog veel meer motorliefhebbers te kunnen voorzien van de leukste informatie op het gebied van motorrijden. Vergeet ons ook zeker niet te liken op facebook, zodat je niets meer zult missen!

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.