Jamie  Roumans
Jamie Roumans

De beste motorhotels in de Ardennen

20 februari 2018

Motorhotels in de Ardennen voor een heerlijke overnachting!

Als motorrijder moet je de wegen door de Ardennen zeker een keer gereden hebben. Niet alleen bevinden de Ardennen zich op een steenworp afstand, het is daarnaast ook nog eens een verschrikkelijk mooi gebied. Het is zeker aan te raden om er de tijd voor te nemen, om niets te missen van de mooiste plekjes. Dit doe je als motorrijder natuurlijk het beste in een motorhotel! Zo weet je zeker dat alle benodigde motorvoorzieningen aanwezig zijn en je je motor veilig in een motorgarage kunt stallen.

De beste motor hotels volgens MotoShare (in willekeurige volgorde):

Motorhotel Les Arondes

In het motorhotel Les Arondes in de Ardennen bevindt zich een kleine bar en in de binnenplaats een erg gezellig terras, waar je een lekker drankje kunt doen met gelijkgestemden. Want motorrijders zijn er hier in de Ardennen genoeg! De kamers zijn allemaal op de begane grond en zijn geschikt voor vier personen. Vrijdagavond serveert het motorhotel een motorrijdersmenu waarbij je gewoon kunt aanschuiven en mee-eten. Zaterdags wordt de BBQ aangestoken! Voor de liefhebbers: het hotel ligt 15km van het beroemde Spa-circuit in de Ardennen.

Motorhotel La Petite Ourse

In dit motorhotel kan gekozen worden uit een drie- of vierdaags motorarrangement waarbij je 's avonds wordt ontvangen met een heus welkomstdiner. Ook de volgende dag wordt er goed voor je gezorgd. Een stevig ontbijt zorgt ervoor dat je met een goed gevulde maag de motor op zult stappen! In de avond kun je lekker gaan zitten voor de open haard met een welverdiend afzakkertje in je hand. Op de laatste dag staat er weer een goed ontbijt voor je klaar, om je goed voor te bereiden op de terugtocht. Voor motorgroepen en motorclubs maakt dit motorhotel een speciale offerte: neem dus gerust contact op met dit motorhotel. Ook zijn er in dit motorhotel diverse mooie motorroutes door de Ardennen beschikbaar, dus pak snel die bike en rijden maar! Parkeren kan in de overdekte stalling.

Motorhotel Zur Alten Schmiede

Als je heerlijk eten en drinken minstens zo belangrijk vindt als heerlijk motorrijden in de Ardennen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan motorhotel. Dit motorhotel is tevens een restaurant en een whiskybar: genieten dus! Parkeren kan op een van de beveiligde parkeerplaatsen of in de motorgarage. Het motorhotel heeft een schoonmaakinstallatie waar je je motorhelm mee schoon kunt maken en er is een miniwerkplaats voor kleine reparaties aan je motor. Van dit motorhotel zorgt ervoor dat dit motorhotel een perfect startpunt is voor heerlijke dagkoersen naar de Ardennen en de Eifel. Avontuurlijke motorroutes zijn beschikbaar in het hotel. Alle acht kamers zijn uitgerust met TV, telefoon, douche en toilet.

Motorhotel Baton Rouge

Dit motorhotel van eigenaren Hetty en Ben heeft heel wat bloed zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag er zeker zijn! Elke avond staat Hetty met veel liefde in de keuken om de lekkerste verse maaltijden te bereiden. Op de zaterdag is het tijd voor de BBQ, die door de overdekte veranda, ongeacht het weer, altijd doorgaat. Dit motorhotel in de Ardennen is relatief klein, maar biedt nog steeds genoeg ruimte voor individuele motorrijders of kleinere motorgroepen. Het motorhotel heeft diverse mooie routes beschikbaar, die ze graag voor je in je GPS zetten. De motoren kunnen veilig gestald worden in de inpandige motorgarage. Ook organiseert dit motorhotel speciale motorevenementen, waaronder een weekend speciaal voor motorrijdende meiden! Kortom: een motortoer door de Ardennen is niet compleet zonder een bezoekje aan dit motorhotel.

Motorhotel Auberge Au Bon Vivant

De mooiste motorroutes in de Ardennen rijden die door dit motorhotel zijn opgesteld en 's avonds heerlijk vertoeven in de Rock-Blues bar met een (of meer) van de ruim 40 speciaal bieren die dit hotel rijk is. Speciale aandacht voor het eten in dit motorhotel, dat bereid wordt door gastvrouw Ann: diverse motorrijders die dit motorhotel in de Ardennen eerder bezochten roemen het lekkere eten. Op reservatie is er ook de mogelijkheid voor een BBQ. Het motorhotel heeft 12 nette kamers die je kunt boeken. Het ontbijt is hierbij inbegrepen. Gastheer Dirk staat steevast achter de bar in het café. Voor de mooiste motorroutes kun je hier terecht voor de beste tips!

Staat jouw motor eigenlijk te vaak stil?

Het komt je motor nooit ten goede als 'ie te vaak en voor een te lange periode stilstaat. Hoe kun je dit nou voorkomen? Kies voor een verhuur!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.