De beste motorhotels in Frankrijk

Jamie Roumans|13 February 2018


motor-hotel

Motor hotels in Frankrijk die je zeker moet bezoeken!

Je stapt op de motor en zet koers naar Frankrijk om te genieten van de mooiste landschappen, het bourgondische leven en het warme weer. Dan rest de vraag, waar gaan we overnachten? Dit kan op de beste motor campings van Frankrijk, maar uiteraard ook in een motorhotel. MotoShare heeft voor jou uitgezocht welke motor hotels in Frankrijk zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Lees hieronder onze uitgebreide selectie motorhotels in Frankrijk.

1. Moto-hotel du Col de Bussang (Bussang, Elzas/Vogezen)

Dit populaire motorhotel op de grens van de Elzas en de Vogezen is sinds april 1998 eigendom van Ietske en Mark de Vries. In de zomermaanden realiseert dit motorhotel zo'n 4500 overnachtingen, waarvan 95% motorrijder is. Zij weten dus wel wat een motorrijder nodig heeft! Alle 17 kamers zijn voorzien van een badkamer en twee of drie bedden. De bar van het hotel heeft de sfeer van een grand café en is zo'n zestien uur per dag geopend. Voor de motorrijder is de omgeving rondom dit motorhotel een waar paradijs. Moto-hotel du Col de Bussang biedt meerdere uitgewerkte GPS-routes, die langs kronkelende bergweggetjes de meest prachtige vergezichten op zullen leveren. Ietske en Mark heten je van harte welkom in dit fraaie motorhotel. Hieronder alvast een sfeerimpressie van de indrukwekkende route van de Col de Bussang.


2. Motovacances La Bonne Vie (Perpezac le Blanc, Corrèze)

Motovacances La Bonne Vie is een gastvrij motorhotel in het zuiden van Frankrijk. Dit gebied is fantastisch om met de motor doorheen te rijden. Zowel voor de beginnend motorrijder, als voor de ervaren rot. Dit motorhotel heeft ook geregeld aantrekkelijke acties lopen, om extra voordelig op vakantie te gaan. Een overdekte motorstalling is in dit hotel niet aanwezig, maar er is wel genoeg ruimte om de motor te stallen waarbij je zicht kan houden op je bike. De kamers in dit motorhotel zijn basic, maar sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook heeft dit motor hotel in Perpezac le Blanc een gezamenlijke zitkamer met tv, een minibar en een gezellig buitenterras met uitzicht op de prachtige kerk uit de 12e eeuw.


3. Motorhardfrance (Soyans, Rhône-Alpes)

Zoek je een motor hotel exclusief voor motorrijders? Dan is motorhotel Motorhardfrance zeker iets voor jou! Vanaf dit hotel lopen geweldige motorroutes die je een onvergetelijke motor vakantie zullen bezorgen. Dit motorhotel in Soyans Soyans werkt op basis van halfpension, ontbijt en diner zitten dus bij het verblijf inbegrepen. Je wordt hartelijk ontvangen met een koel biertje in de bar… die geen sluitingstijd kent! Het motorhotel heeft individuele kamers beschikbaar en clubrooms voor motorgroepen. Verder heeft het motor hotel een drooghuis, gereedschappen, een wasplaats en een privéparking achter het Motorhardhuis waar je overdekt je motor kunt stallen. Hieronder een video van een van de routes vanaf Motorhardfrance, die je binnenkort misschien wel zelf kunt rijden!


4. Les Glycines (Mison, Alpes-de-Haute-Provence)

Dit hotel/bed & breakfast in MisonMison is een fraai hotel met zwembad en heeft extra aandacht voor de motorrijder. Deze regio heeft een ongekende diversiteit aan routes, van bochtige bergpassen tot aan lange stukken weg langs lavendelvelden. Voor deze routes is Les Glycines het perfecte startpunt. Dit motorhotel heeft een overdekte parking met bevestigingspunten voor kettingsloten, een droogruimte voor motorkleding, een gereedschapskist voor reparaties, onbeperkt plaats voor motortrailers en dichtbij is een goede motorgarage. Voor de échte motorliefhebber is er in het nabijgelegen dorpje Entrevaux een klein, maar fijn motormuseum. In dit motor museum vind je een fraaie collectie aan oude motormodellen (zie onderstaande video), waar je zeker even mee op de foto wil gaan!


5. Motorhotel La Mouche (Le Clerjus, Vogezen)

Dit motorhotel in de Vogezen is sinds 2006 in handen van eigenaren en motor fanaten, Jos en Anselma. Dit Hotel ligt in Le Clerjus in de Franse Vogezen. Eigenaar Jos heeft een hoop mooie motorroutes uitgestippeld die vanaf de website direct naar de GPS kunnen worden geüpload. Rijd je toch liever de motor route met gids, dan is dit tegen een vergoeding ook mogelijk. Op verzoek kunnen er in de zomermaanden barbecues worden georganiseerd. Dit motorhotel heeft ook een camping, waar we in een eerder blog al over geschreven hebben.


Niets is leuker dan samen toeren op de motor!

Zoals veel dingen in het leven, is ook motorrijden het allerleukst als je het met iemand kunt delen. Heeft jouw goede vriend, vriendin, partner of familielid waar jij graag een trip mee zou maken, geen eigen bike? Of heb je misschien zelf geen motor? Niet getreurd! MotoShare heeft dé oplossing. Laat niets je in de weg staan en huur een motor via MotoShare!

Blijf op de hoogte van alles wat met motoren te maken heeft!

Hebben wij je kunnen helpen met het vinden van een motor hotel die voldoet aan al jouw wensen? Mooi! Houd ons blog in de gaten voor nog veel meer informatie en gave content over motoren. Ben je benieuwd naar een motorhotel in een ander land dan Frankrijk? Bekijk dan zeker ook onze selectie beste motorhotels in Luxemburg, België, Duitsland en Nederland.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.