De beste motorcampings in Luxemburg

Jamie Roumans|06 February 2018


Motor op camping: Beste motorcampings in Luxemburg

Onze selectie motor campings in Luxemburg!

Ben je van plan om binnenkort met de motor te gaan toeren in en rondom Luxemburg? Alleen, of in groepsverband? Dan zijn onderstaande campings zeker iets voor jou! Op deze motorcampings is het geen probleem om een vuurtje te stoken, te BBQ’en en ze zijn gelegen aan de mooiste wegen van Luxemburg. Wij hebben de meest betaalbare motorcampings voor je uitgezocht, met alle voorzieningen die je als motorrijder nodig hebt. Verblijf je liever in een motorhotel? Bekijk dan onze selectie beste motorhotels in Luxemburg.

De beste motor campings volgens MotoShare (in willekeurige volgorde):

  1. Camping Le Moulin/High Chapparal
  2. Camping Kautenbach
  3. Camping Gritt
  4. Camping Fuussekaul
  5. Camping Um Bierg

1. Camping Le Moulin/High Chapparal (Heiderscheidergrund)

Camping Le Moulin is een goed verzorgde camping gelegen in het noordwesten van Luxemburg, in het plaatsje Heiderscheidergrund. Deze omgeving staat bekend om haar vele heuvels en bosrijke natuur. De wegen in dit gebied zijn uitstekend, dus perfect om met de motor doorheen te crossen. De eigenaren van de camping houden van een praatje en hopen je als gast dan ook persoonlijk te kunnen begroeten. Het bijzondere van deze camping is het ernaast gelegen café dat aan de camping verbonden is. High Chapparal is een café, bar en bistro in één en een populaire plek onder motorrijders. Ieder pinksterweekend wordt in dit café zelfs een speciale meeting voor motor liefhebbers georganiseerd.

Prijs per persoon, per nacht

Voor €10,- per nacht is dit een fijne camping met alle basisvoorzieningen die je nodig hebt én word je als motorrijder extra warm ontvangen. Er wordt Nederlands gesproken op deze camping.


2. Camping Kautenbach (Kautenbach)

Deze camping in de Luxemburgse Ardennen ligt in het plaatsje Kautenbach aan de oevers van de Clerve. De kampeerplaatsen op Camping Kautenbach zijn vrij in te richten, dus geen gedoe met vaste posities! Perfect voor de individuele motorrijder, maar ook voor grotere motor groepen. Deze camping doet niet aan extra kosten voor douchen, reserveren, ecotaks en toeristenbelasting en de asfaltwegen zijn netjes verlicht. Verder heeft de camping een bar en een restaurant. Oh, en een vuurtje stoken is op deze camping helemaal geen probleem!

Prijs per persoon, per nacht

Voor €14,50 heb je een kampeerplek voorzien van stroom die je zelf in kunt richten! Op deze camping wordt Nederlands gesproken.


3. Camping Gritt (Ingerdorf) Update: wegens verbouwing 2018 gesloten

Camping Gritt ligt vlakbij het plaatsje Ingerdorf, in het midden van Luxemburg. De camping ziet er netjes uit en je kunt er goed eten! Het is hier voor motorrijders ook mogelijk om in groepsverband de camping met de motor te bezoeken. Het maken van een vuurtje is toegestaan, maar wel in een gesloten schaal. Diverse motorrijders geven aan hier fijn te kunnen kamperen. De camping heeft verder een bar met een ruim terras.

Prijs per persoon, per nacht

Je betaalt €17,30 per nacht voor een kampeerplaats met stroom.


4. Camping Fuussekaul (Heiderscheid)

In Heiderscheid vind je Camping Fuussekaul. De camping ligt in het hart van Natuurpark Boven-Sûre en is het hele jaar door geopend. Fuussekaul is ideaal om met de motorclub te bezoeken. Zij verhuren naast gezellige zalen ook een clubhuis die plaats biedt aan ruim 40 man. Ook heeft de camping een uitgebreide cateringservice, erg prettig als je als motor rijder liever niet zelf wil koken! Het is ook mogelijk om hier drank te bestellen. Verder organiseert de camping uitstapjes, bijvoorbeeld naar de plaatselijke bierbrouwerij. Aan het einde van de dag kun je met de hele motor groep gaan zitten rondom het kampvuur, uiteraard met een plaatselijk gebrouwen biertje in je hand.

Prijs per persoon, per nacht

Gemiddeld betaal je zo’n €25,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen afwijken in het hoog- en laagseizoen. Dit geldt ook voor groepsverblijf.


5. Camping Um Bierg (Tarchamps)

Camping Um Bierg in Tarchamps is dé ideale startplek om op de motor de omgeving te verkennen. Vanuit de camping zijn er meerdere routes mogelijk, die je door het typische Luxemburgse heuvellandschap met dorpen, steden en kastelen zullen brengen. De ruime kampeerplekken bieden veel privacy: je hebt geen last van andere mensen en genoeg plek om je motor te stallen. In bistro ‘’Zhen Zhu’’ kun je aan het einde van de dag terecht voor een afzakkertje. Ook kun je er ’s ochtends vers brood halen en ’s avonds heerlijk eten. Bij Um Bierg word je gastvrij ontvangen, waardoor je je meteen thuis voelt! Verder betaal je er geen eco- en toeristenbelasting.

Prijs per persoon, per nacht

In het hoogseizoen betaal je voor een ruime kampeerplek mét elektra: €18,-


Ben jij avontuurlijk ingesteld?

Benieuwd hoe het is om de mooiste wegen te verkennen op de motor van je dromen? Bij MotoShare kun je kiezen uit meer dan 500 verschillende motoren door heel Nederland. Zit jouw droommotor hier ook bij? Wacht dan niet langer en reserveer ‘m hier!

Vond jij dit een leuk artikel?

Vergeet hem dan niet te delen via Facebook! Benieuwd naar motorcampings buiten Luxemburg? Kijk dan vooral ook naar onze andere artikelen over motor campings in België, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.