De beste motorcampings in de Eifel

Jamie Roumans|19 February 2018


Motor in de bossen: Toeren motorcampings Eifel

Motorcampings in de Eifel voor de perfecte motorvakantie!

Genieten van de scherpste haarspeldbochten en uitdagende stijgingspercentages in het altijd indrukwekkende landschap van de Eifel? Dan ben je vast op zoek naar een goede motorcamping. Motorvriendelijke en speciale motorcampings in de Eifel zijn er volop, maar waar wij weten precies waar je moet zijn. De meest interessante motorcampings heeft MotoShare hieronder in een mooi overzicht voor je neergezet! Verblijf je liever in een motorhotel, dan verwijzen we je graag door naar deze pagina.

De beste motor campings volgens MotoShare (in willekeurige volgorde):

  1. Waldcamping Prüm
  2. Motorcamping Vetus Tempus
  3. Motorcamping Hütterscheider Hof
  4. Europacamping Am Alten Wehr
  5. Camping Drei Spatzen

1. Waldcamping Prüm (Prüm, Eifel)

In de bosstad Prüm in de Duitse Eifel ligt Waldcamping Prüm. Deze motorvriendelijke camping is van alle markten thuis: voor een ontspannen of een actieve vakantie, deze motorcamping biedt het allemaal. Uitermate geschikt voor grote groepen motorrijders: de grote grasvelden zorgen voor privacy en een gevoel van vrijheid. De camping heeft twee grote kampvuurplaatsen voor een gezellig kampvuur. Motorcamping Prüm heeft een speciale service voor brandhout, BBQ-spullen en een drankwagen. Honger en dorst hoef je op deze motorcamping in de Eifel dus zeker niet te lijden! Ook leuk: op deze motorcamping in de Eifel is het ook mogelijk om te overnachten in een wijnvat.

Prijs per persoon, per nacht

Voor €14,10 sta je met je motor een volledige nacht op deze motorcamping. In onderstaand filmpje een impressie van hoe het is om motor te rijden nabij deze camping!


2. Motorcamping Vetus Tempus (Neuendorf, Eifel)

Motorcamping Vetus Tempus is een motorpension met een kleine motorcamping in de Duitse Eifel. Deze Nederlandse eigenaren hebben altijd gedroomd van hun eigen motorpension en hebben dit in 2012 gerealiseerd in het plaatsje Neuendorf in de Eifel. Vetus Tempus is Latijn voor ''oude tijden''. Vetus Tempus is zeker geen oubollige motorcamping, maar hecht wel veel waarde aan de dingen die in vroegere tijden vanzelfsprekender waren: burenhulp, oprechtheid, sociale controle, respect etc. Dit zijn dan ook zeker waarden die zijn terug te vinden op deze motorcamping in de Eifel. De elektra is kosteloos, er is plaats voor een kampvuur en de motorcamping heeft eigen sanitair. Bij pech heeft de motorcamping een eigen pechservice, waarvan de eerste 20km gratis zijn.

Prijs per persoon, per nacht

De prijs voor een verblijf op deze motorcamping in de Eifel met motor en tent ligt rond de €20,-


3. Motorcamping Hütterscheider Hof (Hütterscheid, Eifel)

Deze motorcamping in Hütterscheid in de Eifel is onderdeel van de bijhorende motorherberg. Achter deze herberg ligt de minicamping inclusief blokhutten om in te overnachten. De motorcamping in de Eifel heeft een grote parkeerplaats, een mooi ruim terras en speciale plaats voor de BBQ en een gezellig kampvuur. Natuurlijk heeft motorcamping Hütterscheid Hof ook een droogruimte voor kleding, een overdekte motorstalling én voldoende gereedschap voor kleine reparaties. De eigenaar van de herberg is zelf een ervaren motorrijder, met enorm veel kennis om je bij mogelijke reparaties een handje te helpen!

Prijs per persoon, per nacht

Voor €13,50 heb je een kampeerplek met je motor inclusief elektriciteit. Hoe de mooie omgeving van Hütterscheid in de Eifel er precies uit ziet, zie je hieronder.


4. Europacamping Am Alten Wehr (Ahrbrück, Eifel)

Volgens de eigen website de meest motorvriendelijke camping in de Eifel en omgeving. Deze motorcamping heeft grote grasvelden waar motorrijders en motorgroepen van harte welkom zijn. Uit eigen ervaring hebben de eigenaren van motorcamping Am Alten Wehr gemerkt dat motorrijders graag onder gelijkgestemden verblijven. Ze proberen motorrijders dan ook zo veel mogelijk naast elkaar te plaatsen! De basisvoorzieningen zoals sanitair zijn uiteraard aanwezig. Ook is er een droogrek voor de motorkleding en een wasruimte. Vanaf deze motorcamping kan de motorrijder zijn hart op om diverse mooie motorroutes door de Eifel te rijden. Aan het einde van de dag met z'n allen rondom een kampvuur? Dat kan hier ook!

Prijs per persoon, per nacht

Op deze motorcamping in de Eifel heb je voor €15,- een kampeerplek voor je motor mét stroom.


5. Camping Drei Spatzen (Utscheid, Eifel)

Voorheen was deze motorcamping in de Eifel bekend onder de naam Little Creek, een motorcamping exclusief voor motorrijders. Deze motorcamping is inmiddels overgenomen en heet nu Camping Drei Spatzen. De camping is niet meer exclusief voor motorrijders, maar motorrijders zijn nog wel zeer welkom op deze camping in de Eifel. Alleen, of met een kleine groep. Het gebruik van douches, water, wifi en elektriciteit is bij de prijs inbegrepen. Hoewel de naam van de camping is veranderd, de omgeving is dat natuurlijk niet! Het is nog steeds een waar paradijs voor de echte motorliefhebber om met de motor door dit gebied te toeren. Verder is er op de camping in de Eifel ook een bar, snackbar en restaurant te vinden. Hieronder een video van de mooie wegen van de Eifel rondom de camping, toen deze nog onder de naam Little Creek als motorcamping door het leven ging.

Prijs per persoon, per nacht

Voor motorrijders rekenen ze bij Drei Spatzen de speciale prijs van €10,- per nacht.


Verdien je betaalde vakantie meteen weer terug!

Een welverdiende motorvakantie in de Eifel is natuurlijk heerlijk, maar je voelt het vaak wel terug in je portemonnee. Hoe mooi zou het zijn als je het uitgegeven bedrag snel weer terug kunt verdienen, zonder ervoor te hoeven werken? Nou, dat kan! Bij MotoShare kun je snel en eenvoudig je eigen motor verhuren in de periodes dat je deze even niet gebruikt. Zo kun je het geld dat je uitgeeft op vakantie op een makkelijke manier weer terugverdienen! Wil je juist een motor huren, dan kan dat natuurlijk ook.

Heb jij gevonden wat je zoekt?

Hopelijk hebben wij van MotoShare je kunnen helpen bij het vinden van een goede motorcamping in de Eifel. We hebben nog veel meer motorcampings voor je uitgezocht. Check onze andere artikelen over motorcampings, motorhotels en motorrijden in zijn algemeen op deze pagina!

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.