Thomas  Jacobs
Thomas Jacobs

Bas huurt de BMW R1200RT van Mathijs. Zijn ervaring

3 augustus 2017

Bij MotoShare hebben we een speciale vakantieservice in het leven geroepen. Tijdens de vakantie van de eigenaar huurt een huurder de motor van de eigenaar tegen een gereduceerd tarief. Zo geniet de huurder even van de motor alsof deze hem/haar zelf is. "Ideaal", zo vindt Bas. Om jullie een beeld te geven hoe dit in z'n werkt gaat hebben we de avonturen van Bas vastgelegd in een verslag.

De reactie van Bas

Tijdens het ophalen van de motor was MotoShare speciaal aanwezig om vast te leggen hoe huren via een particulier nou precies in zijn werk gaat. De twee weken daarna hoorde we even niets meer van Bas, totdat we hem (benieuwd naar al zijn verhalen) opbelde. Kort daarop kregen we een mail met alle foto's en onderstaande quote, dat deed ons uiteraard erg goed:

"Niet super veel verhalen. Gewoon iedere seconde dat het kon de motor meegenomen en de blits gemaakt. Echt een heel fijn apparaat! Heb wel een paar Iphone kiekjes gemaakt. Die van Hasakura (het Japanse restaurant) heb je al gezien. Die met de politieagent: Is m'n sportmaatje. Die ben ik even gaan opzoeken op z'n werk (met motor natuurlijk). Dan nog 1tje voor de Sportschool. En 3 onderweg, toen ik gisteren terugreed vanuit Geldermalsen (voor m'n werk) en op de navi de "rij maar met een mooie route naar huis" route had gekozen. Zo kwam ik oa bij 2 pontjes terecht. Helemaal leuk! Ook mijn vader, die in Havelte woont, vroeg me om een dagje langs te rijden. Dat liet ik me natuurlijk geen tweede keer vragen, want betekent een ritje over de Afsluitdijk hehe."

De rijeigenschappen van de BMW R1200RT (2005)

Om nog een iets uitgebreider beeld te krijgen van hoe deze motor nou precies rijdt, belden we Bas na afloop nog even op met wat vragen.

"Ik had dit type al een keer eerder gehuurd via Motoport. Je zit als een koning, met het windscherm kun je precies regelen hoe de wind waait, waardoor windruis en druk op ogen beperkt is. Dat is super. Tijdens het rijden kun je de vering verstellen. Je hebt een normale, sportieve en een comfortabele zit. Zelf houd ik van de comfortable zit: lekker "soeven" en het rijdt lekker rustig. De motor is uitgerust met cruise control. Dat is heerlijk, dat rijdt zo relaxed. De verstralers onder op de motor zijn er om de zichtbaarheid te vergroten als ik bijvoorbeeld door de file wilt rijden. Bij een verkeersinfarct op A10 naar Geldermalsen reed ik keurig langs de file met de BMW. Als klap op de vuurpijl zitten er dus ook speakers in het dashboard. Ik heb de muziek even aangezet, maar als je hard rijdt hoor je weinig. Zelf heb ik van die oordopjes in mijn helm gekoppeld met Bleutooth en dan muziek via Spotify op. Dat werkt perfect!"

Zelf al aan het sparen voor een BMW?

"Ja, dit type (R1200RT) is mijn motor. Deze was uit 2005. Zelf ga ik voor een 2014. Ik hou ook wel mooie knopjes en dingetjes en vanaf dit jaar heeft de motor een gekleurde display en niet onbelangrijk 125PK."

Hoe was huren bij een particulier?

"Mathijs is een ideale verhuurder. De motor is perfect onderhouden, hij heeft alles netjes voor elkaar, duidelijk in de communicatie en maakt heldere afspraken. Ik heb hem dan ook 5/5 sterren gegeven in de beoordeling haha."

De Afsluitdijk

Japans restaurant Hasekura

Bas mijn jongste zoontje

Mijn maatje bij de politie

BMW huren

Wil jij zo’n mooi BMW motorfiets huren? Kijk dan eens op MotoShare. Op onze site huur je allerlei type BMW motoren van particuliere eigenaren. Je huurt niet alleen de motor, maar ook de verhalen en ervaring van de eigenaar. Uniek!

Volg MotoShare opof

Best gelezen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.