.

Yamaha FZX 700 (FAZER)

Per dag

Warmond

Lid sinds

Dec 19, 2016

Omschrijving

Dit is de 'oerfazer', een naked die destijds, en volgens mij nog steeds, een vreemde eend in de bijt was. Een naked met chroom alsof het een cruiser is, maar met een meer sportieve houding en voldoende cilinderinhoud en vermogen om in Amerika de Harleys nerveus te maken. Er is voor die markt dus een 698cc variant gemaakt ipv 750, om het monopoly op cilinderinhoud bij HD te houden. Hij heeft dezelfde inline 4 genesis motor als de FZ750 uit die tijd, met 5 kleppen per cilinder. (de 700 heeft alleen kleinere cilinders)

Tegenwoordig is de FZX een krachtige motor, maar vergeleken bij wat momenteel op de markt is zeker geen uitblinker meer qua vermogen. Hij stuurt soepel en reageert mooi, geeft veel vertrouwen en laat je spelen als geen andere motor. Het is een motor die geschikt is voor niet al te grote mensen. Een bijrijder kan er op, maar door de plek van de voetsteuntjes is dat (vooral voor langere benen) niet zo comfortabel.

Die van mij heeft weinig aanpassingen gehad, heeft nog originele uitlaten, en heeft duidelijke gebruikssporen. Een goeie kans om te ontdekken wat Yamaha maakte in de jaren 80. Deze motor was origineel rood, de vorige eigenaar heeft de kapjes zwart gespoten. Hier en daar zie je daar wat van.

Bijzonderheden:
Mijlenteller (snelheid in mijlen, maar ook met KM schaal);
Geen benzinemeter, soms doet ook het waarschuwingslichtje het niet, met de odometer heb je wel een goede indicatie wanneer je moet tanken. Helaas wel een kleine tank (12.5-13 liter) en dat maakt het soms wat onhandig.
Geen ABS, dubbele schijf voor, enkele schijf achter.

Lees verder

Eigenschappen

Type Naked
Jaar 1986
Gewicht 217 kg
Motor 697cc
PK 82
Categorie A

Locatie

Beschikbaarheid

Voorwaarden vereist door Motoshare

  • Minimaal 24 jaar oud en in het bezit van een motorrijbewijs A
  • De motor is verzekerd in alle EU-lidstaten, Noorwegen, Servie, Zwitserland, en IJsland. Blijf gedurende de huurperiode in deze landen.
  • Zet motor op slot met het bijgeleverde ART4 slot (meer info)
  • Overtreding van de verkeersregels kan leiden tot uitsluiting van MotoShare
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.