Help Center

Over huren via MotoShare

 • Bij een huur via MotoShare sluiten de huurder en de verhuurder onderling een huurovereenkomst af. Als huurder kies je een motor en stuur je een huurverzoek naar de verhuurder. Wanneer de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, stuurt MotoShare je een betaalverzoek. Nadat je betaald hebt via iDEAL heb je samen met de verhuurder een huurovereenkomst.

  Gedurende de gehele huurperiode is de motor goed allrisk verzekerd met de MasterPolis MotoShare

  Vergeet na de huurperiode niet om een beoordeling achter te laten. Hiermee kunnen volgende huurders zien hoe de motor en het contact met de verhuurder is bevallen.

  Wil je meer weten over de veilige en betrouwbare community? Kijk dan hier

 • MotoShare, onze partners en de gebruikers doen dit samen door:

  Verificatie van alle gebruikers:

  • OHRA checkt van elke geregistreerde gebruiker een vermelding in het Fraude Informatie Systeem Holland (FISH)
  • MotoShare controleert bij de RDW het rijbewijsnummer van een huurder en verhuurder
  • MotoShare controleert bij de RDW het kenteken van de op MotoShare aangeboden motor

  Voor aanvang van de huur:

  • De huurder betaalt vooraf de huurprijs aan Stichting MotoShare Collect. De stichting betaalt pas na een succesvolle huurperiode aan de verhuurder, OHRA en MotoShare.
  • Doorloop met de verhuurder de BRAVOK-veiligheidschecks en de beveiligingseisen van de motor
  • Eigenaren controleren het rijbewijs en de rijbewijscategorie van een huurder als een fysieke dubbelcheck op de eerdere controle van MotoShare

  Tijdens de huur:

  • Bij pech staat de OHRA Pechhulp voor je klaar
  • Met de MasterPolis MotoShare is de motor tijdens de huurperiode goed allrisk verzekerd.

  Na afloop van de huur:

  • Na afloop dienen de verhuurder en huurder elkaar te beoordelen. Hierdoor krijgt misbruik nooit een tweede kans.

  Let op: Wij controleren niet de veiligheid van een aangeboden motor. De huurder dient daarom voor de huurperiode samen met de verhuurder goed de veiligheid van de motor te controleren en de BRAVOK-veiligheidschecks te doorlopen die vermeldt staat op het Overdrachtsformulier.

 • Eigenaren houden op MotoShare een agenda bij wanneer de motor beschikbaar is voor verhuur. Ook geven eigenaren de mogelijke ophaal en terugkomst tijden aan en de minimale verhuurperiode. Op deze manier zie je als huurder wanneer het mogelijk is om de motor te huren en kan je voor deze periode een huurverzoek plaatsen.

  Wil je meer weten over hoe je een huurverzoek stuurt? Kijk dan hier

 • MotoShare biedt een online platform aan waarop particuliere eigenaren een motor kunnen verhuren. MotoShare ondersteunt zowel de huurder als de eigenaar en zorgt ervoor dat onderlinge (ver)huur makkelijk en all-risk verzekerd is. Daarnaast staat MotoShare voor zowel de huurder als de eigenaar klaar mochten er vragen of problemen zijn.

  Wil je weten hoe MotoShare voor een veilige en betrouwbare community zorgt? Kijk dan hier

 • Als een huurder een motor wilt huren dan plaatst hij hiervoor een huurverzoek. In dit huurverzoek laat de huurder de verhuurder weten waarvoor hij de motor wilt huren en op welke dag en tijd hij de motor zou willen ophalen en terugbrengen.

  Wanneer de verhuurder het huurverzoek accepteert en de huurder het huurverzoek heeft betaald, dan is er een huurovereenkomst om de motor te huren tijdens de afgesproken periode.

  De huurovereenkomst vindt je terug in jouw persoonlijke dashboard en is zichtbaar op het Overdrachtsformulier. Wil je weten wanneer je het Overdrachtsformulier kan zien? Kijk dan hier

 • Verhuurders vinden het belangrijk om te weten aan wie ze hun motor verhuren. Als huurders is het dus belangrijk om je profiel op MotoShare te optimaliseren met:

  • Een duidelijke profielfoto
  • Omschrijving van jouw motorrijervaring
  • Totaal aantal gereden kilometers op een motor
  • Ervaring met welk type motoren

  Een compleet profiel zorgt voor meer acceptatie door eigenaren en maakt het mogelijk om jouw favoriete motor te huren.

  Wil je meer weten hoe huren via MotoShare werkt? Kijk dan hier.

 • Ik heb al een account op MotoShare Wanneer je al een account hebt op MotoShare en je gegevens door OHRA zijn goedgekeurd (dit wordt per mail bevestigd) dan kan je binnen 5 uur een motor huren. Om de kans op een geaccepteerd huurverzoek te vergroten adviseren we om in totaal bij 3 verschillende motoren een huurverzoek te plaatsen.

  Ik heb nog geen account op MotoShare Geen probleem, wanneer je een account aanmaakt kan je vaak nog dezelfde dag een motor huren. We kunnen de verificatie van je account door OHRA namelijk versneld uitvoeren. Plaat in totaal bij 3 verschillende motoren een huurverzoek om de kans dat je dezelfde dag nog kan huren te vergroten.

  Let op! De versnelde controle op je account door OHRA kan niet worden uitgevoerd tussen vrijdag na 16.00 en maandag 09.00.

  Wil je meer weten hoe huren via MotoShare werkt? Kijk dan hier.

 • Het is mogelijk om voor iemand anders een motor te huren via MotoShare. Op deze manier kan je een motor huren cadeau geven. Wel is het belangrijk dat je aan de volgende punten voldoet:

  • Maak het account aan met de NAW-gegevens, geboortedatum en het rijbewijsnummer van diegene waarvoor je de motor wilt huren
  • Stuur een huurverzoek naar de verhuurder van de motor en vermeldt aan de verhuurder dat je de motor voor iemand anders huurt.

  Let op: Het is niet mogelijk om met jouw eigen account voor iemand anders een motor te huren. De huurovereenkomst moet namelijk op naam staan van de persoon die ook daadwerkelijk de motor gaat rijden.

 • Bij MotoShare is een steeds groter wordend aanbod aan motoren beschikbaar. Bijna alle type motoren kan je via ons huren. De enige uitzondering hierop zijn SuperSport motoren en motoren die je met een autorijbewijs mag rijden. Dit is namelijk niet gedekt onder de MasterPolis MotoShare.

  Wil je meer weten hoe huren via MotoShare werkt? Kijk dan hier.

 • Als je een huurverzoek stuurt kan je het beste een perioden van 24 uur boeken. Bij MotoShare is een huurdag namelijk altijd 24 uur. De precieze ophaal en terugbrengtijd kan je onderling met de verhuurder afstemmen, mocht dit afwijken van de 24 uur.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk de andere categorie├źn of neem contact met ons op.
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.