Helpcenter

Wat te doen als de huurder een verkeersovertreding heeft begaan?

De huurder is uiteraard zelf verantwoordelijk voor verkeersovertredingen tijdens de huurperiode. Wanneer de eigenaar een boete ontvangt als gevolg van een verkeersovertreding tijdens de huurperiode, dan raden wij aan om eerst direct contact op te nemen met de huurder en onderling te zorgen voor een oplossing: dat scheelt de huurder namelijk administratiekosten (€10).

Mocht het zo zijn dat de huurder en de eigenaar er niet uitkomen dan zal MotoShare bijspringen, zodat de eigenaar nooit de dupe kan zijn en de boete zelf zou moeten betalen. Neem in dit geval contact met ons op via info@motoshare.nl

De boete (samen met € 10,- administratiekosten) zal MotoShare bij de huurder doormiddel van een automatisch incasso incasseren. Mocht het niet lukken om dit bedrag bij de huurder af te schrijven dan zal MotoShare de volledig kosten vergoeden aan de eigenaar.

Mocht het zo zijn dat de huurder meer dan 30KM te hard heeft gereden, dan valt de boete buiten de Wet Mulder. De boete kan dan worden verlegd op naam van de huurder middels de huurovereenkomst.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.