Help Center

Over verhuren via MotoShare

 • De huurprijs die je kan vragen voor jouw motor hangt van veel factoren af zoals de leeftijd, kilometerstand en populariteit. Als uitgangspunt vindt je hier een compleet overzicht met huurprijzen

  Let op! De verhuurprijs die je bepaalt is inclusief 175 vrije kilometers per dag. Mocht de huurder meer kilometers rijden dan bedraagt de vergoeding € 0,24 per extra gereden kilometers. Hiervan gaat € 0,15 per extra gereden kilometer direct naar de verhuurder.

  Wil je weten hoe je jouw motor meer kan verhuren? Kijk dan hier

 • Om ervoor te zorgen dat jouw motor aantrekkelijk is voor huurders, kan je zelf een aantal aanpassingen maken in het motorprofiel:

  • Een scherpe huurprijs voor je motor en korting bij meerdere dagen verhuur. Wil je weten wat je kan vragen? Kijk dan hier

  • 4 duidelijke foto’s van jouw motor in een mooie omgeving en de unieke onderdelen uitgelicht. Lees de tips

  • complete omschrijving van de motor Lees de tips

  • Persoonlijke profielfoto van jouw als verhuurder

  Heb je hulp nodig met van bovenstaande aanpassingen? Neem dan contact op met onze klantenservice via (+31) 06 42 28 08 21 want wij helpen je graag!

 • Helaas kunnen SuperSport motoren niet verhuurd worden via MotoShare, aangezien onze verzekeringspartner hier geen allrisk verzekering voor aanbiedt.

  Wel kan je jouw SuperSport motor bij MotoShare registreren. Wij houden je dan op de hoogte zodra het verhuren van SuperSport motoren mogelijk is!

  Lijkt je het leuk om een keer een andere motor dan jouw SuperSport te rijden? Met jouw online account kan je ook gemakkelijk één van de vele motoren op MotoShare huren. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

 • Bij een verhuur via MotoShare sluiten de huurder en de verhuurder onderling een huurovereenkomst af. Gedurende de gehele huurperiode is de motor allrisk verzekerd met de MasterPolis MotoShare van OHRA. Doordat MotoShare elke gebruiker controleert is het veilig om jouw motor te verhuren.

  Als verhuurder beslis je altijd zelf, aan wie jij jouw motor verhuurt en wanneer. Nadat je een huurverzoek hebt geaccepteerd, hoef je enkel de huurdocumenten uit te printen of digitaal te ondertekenen. Voorafgaande aan de huur dien je deze samen met de huurder te doorlopen.

  Na afloop van de verhuur is het belangrijk om de huurder een beoordeling te geven. Hiermee help je ons om de community veilig en betrouwbaar te houden.

  Meer weten over de veilige en betrouwbare community? Kijk dan hier

  Wil je precies weten hoe MotoShare werkt? Kijk dan hier

 • De verhuurder dient de motor volgetankt aan te bieden en mee te geven aan de huurder. De huurder zorgt ervoor dat de motor weer volgetankt terug wordt gebracht.

  Wil je weten waar je nog meer op moet letten als je jouw motor gaat verhuren? Kijk dan hier

 • Via MotoShare kunnen huurders met een A1, A2 of een volledig A rijbewijs een motor huren. Wanneer je jouw motor registreert op MotoShare wordt de rijbewijs categorie bepaald op basis van de Nederlandse wetgeving. Hierbij wordt gekeken naar het aantal cc en het vermogen van de motor.

  Bij het bepalen van de rijbewijs categorie kijken we naar het oorspronkelijke vermogen. Is jouw motor geknepen en teruggebracht van maximaal 70kW naar 35kW of minder? Laat ons dit dan weten via info@motoshare.nl zodat je jouw motor ook kan verhuren aan huurders met een A1 of A2 rijbewijs.

 • In het profiel van de huurder kun je de volgende informatie vinden:

  • De leeftijd van de huurder, profielfoto en eventueel een link naar zijn/haar Facebook-account
  • Hoeveel jaar de huurder in het bezit is van een motorrijbewijs en welk type
  • Hoeveel kilometer hij/zij jaarlijks rijdt (indicatie)
  • Welke type motoren hij/zij gewend is om te rijden
  • Of de huurder zelf een motor bezit of één heeft gehad
  • Beoordeling andere eigenaren op MotoShare als de huurder al een keer heeft gehuurd

  We maken deze informatie inzichtelijk, zodat jij kunt kiezen of je je prettig voelt bij een huurder of niet. Is de informatie niet voldoende? Dan kun je ook per bericht of telefoon aanvullende vragen stellen voordat je accepteert.

 • Ja, als je een huurverzoek ontvangt heb je 24 uur de tijd om deze te accepteren of te weigeren.

  Het profiel van de huurder is inzichtelijk met veel informatie over o.a de rijervaring of eerdere beoordelingen die de huurder heeft gekregen van eigenaren. Dit kun je meenemen in jouw afweging om het huurverzoek te accepteren of te weigeren.

  Mocht je het huurverzoek toch willen weigeren dan doe je dat via jou online account en is het netjes om de huurder doormiddel van een bericht hierover te informeren.

 • Bijna alle type motoren kan je via MotoShare verhuren. De enige uitsluiting op de MasterPolis MotoShare zijn SuperSport motoren en motoren die bereden mogen worden met een autorijbewijs.

 • Via je account kan je jouw motorprofiel bewerken en de beschikbaarheid aanpassen. Hier kan je kiezen uit verschillende opties waarom jouw motor (tijdelijk) niet beschikbaar is.

 • De ophaallocatie van jouw motor is pas zichtbaar voor de huurder als je het huurverzoek is betaald door de huurder. Voor alle andere gebruikers is de locatie waar jouw motor staat niet bekend en is het gebied waar de motor staat zichtbaar.

  Wil je weten hoe MotoShare zorgt voor een veilige en betrouwbare community? Kijk dan hier

 • MotoShare, onze partners en de gebruikers doen dit samen door:

  Verificatie van alle gebruikers:

  • OHRA checkt van elke geregistreerde gebruiker een vermelding in het Fraude Informatie Systeem Holland (FISH)
  • MotoShare controleert bij de RDW het rijbewijsnummer van een huurder en verhuurder
  • MotoShare controleert bij de RDW het kenteken van een op MotoShare aangeboden motor

  Voor aanvang van de verhuur:

  • De huurder betaalt vooraf de huurprijs aan Stichting MotoShare Collect. De stichting betaalt pas na een succesvolle huurperiode de verhuurder, OHRA en MotoShare.
  • Doorloop met de verhuurder de BRAVOK-veiligheidschecks en de beveiligingseisen van de motor
  • Verhuurders controleren het rijbewijs en de rijbewijscategorie van een huurder als een fysieke dubbelcheck op de eerdere controle van MotoShare

  Tijdens de verhuur:

  • Bij pech staat de OHRA Pechhulp voor je klaar
  • Met de MasterPolis MotoShare is de motor tijdens de huurperiode goed allrisk verzekerd.

  Na afloop van de verhuur:

  • Na afloop dienen de verhuurder en huurder elkaar te beoordelen. Hierdoor krijgt misbruik nooit een tweede kans.

  Wij controleren niet de veiligheid van een aangeboden motor. De huurder dient daarom voor de huurperiode samen met de verhuurder goed de veiligheid van de motor te controleren en de BRAVOK-veiligheidschecks te doorlopen.

 • MotoShare biedt een online platform aan waarop particuliere eigenaren hun motor kunnen verhuren. MotoShare ondersteunt zowel de huurder als de verhuurder en zorgt ervoor dat onderlinge (ver)huur makkelijk en allrisk verzekerd is.

  Daarnaast staat MotoShare voor zowel de huurder als de verhuurder klaar mochten er vragen of problemen zijn.

 • Als een huurder een motor wilt huren dan plaats hij hiervoor een huurverzoek. In dit huurverzoek laat de huurder de verhuurder weten waarvoor hij de motor wil huren en op welke dag en tijd hij de motor wil ophalen en terugbrengen.

  Wanneer de verhuurder het huurverzoek accepteert en de huurder het huurverzoek heeft betaald, dan is er een huurovereenkomst om de motor te huren tijdens de afgesproken periode.

  De huurovereenkomst is zichtbaar in het persoonlijke dashboard van de huurder en verhuurder. Wil je weten wanneer je de huurovereenkomst kan zien? Kijk dan hier

 • Wanneer je af en toe jouw motor verhuurt, hoef je als motoreigenaar over jouw inkomsten geen BTW of inkomensbelasting af te dragen. Dit komt omdat de totale jaarlijkse kosten van jouw motor (incl. afschrijving, onderhoud, schoonmaak etc.) doorgaans hoger zijn dan de inkomsten uit de verhuur.

  Lees hier wat de Belastingdienst zegt over verhuren in de deeleconomie..

  Let op: MotoShare is geen belastingadvieskantoor. Aan ons advies kunnen dan ook geen rechten worden verbonden. Wil je precies weten hoe het zit, adviseer dan je eigen belastingadviseur of de Belastingdienst.

 • Wanneer je jouw motor verhuurt is het belangrijk om het kentekenbewijs mee te geven aan de huurder aangezien het officieel niet is toegestaan om zonder kentekenbewijs te rijden. Het overschrijvingsbewijs bewaar je uiteraard thuis. Op deze manier kan je veilig jouw motor verhuren.

  Wil je meer informatie over de regelgeving omtrent het kentekenbewijs? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk de andere categorieën of neem contact met ons op.
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.