Help Center

Schade & verzekering

 • Schade aan je motor is verzekerd op basis van de dagwaarde.

  Is jouw motor bij je eigen verzekeraar verzekerd op basis van taxatiewaarde en is het taxatierapport niet ouder dan drie jaar op het moment van schade, dan is de taxatiewaarde het uitgangspunt. Je ontvangt dan maximaal € 40.000 schadevergoeding per gebeurtenis. Als het taxatierapport ouder is dan drie jaar op het moment van schade dan gaat OHRA weer uit van de dagwaarde.

  Is jouw motor normaal gesproken ook verzekerd bij OHRA? En zou je volgens de voorwaarde van je OHRA Motorverzekering recht hebben op de nieuwwaarderegeling? Dan geldt de nieuwwaarderegeling ook voor de huurperiode.

  Wil je meer informatie over de dagwaarde? Kijk dan hier

  Wil je meer informatie over het verzekeren op basis van de taxatiewaarde? Kijk dan hier

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • In samenwerking met OHRA gaan wij er alles aan doen om dit zo goed mogelijk op te lossen!

  Kijk hier wat je moet doen in het geval van schade of diefstal Kijk dan hier

  Wil je weten wat er door de verzekering wordt uitgekeerd bij schade? Kijk dan hier

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde.

 • Je kan je motor op MotoShare tegen taxatiewaarde laten verzekeren. Bij diefstal of schade wordt dan de taxatiewaarde uitgekeerd in plaats van de dagwaarde. Dit is met name interessant voor bijzondere motoren of motoren die zijn aangepast.

  Belangrijk is dat je in het bezit bent van een taxatierapport dat niet ouder is dan drie jaar. Daarnaast dient het rapport afkomstig te zijn van een erkend taxateur zoals CED of IDEX

  Ben je nog niet in het bezit van een taxatierapport? Kijk dan hier

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • Meldt de schade altijd binnen drie werkdagen na afloop van de huurperiode zodat wij het eigen risico bij de huurder kunnen incasseren.

  De schade geef je door aan MotoShare. Wij vragen vervolgens om de getekende huurdocumenten (huurovereenkomst en het schadeformulier) en foto’s van de schade naar ons toe te sturen per mail via info@motoshare.nl

  MotoShare maakt vervolgens de melding bij OHRA waarna zij de verdere afhandeling van de schade op zich nemen.

  Let op! Meldt je de schade na drie werkdagen dan is het eigen risico voor jouw eigen rekening.

  Is er sprake van een strafbaar feit, zoals diefstal, joyriding, inbraak of vandalisme? Of is je motor aangereden door een onbekende dader? Doe dan meteen aangifte bij de plaatselijke politie.

 • De dag of marktwaarde van je motor is de waarde die door de verzekeraar wordt uitgekeerd bij diefstal of total loss schade. Om achter de dagwaarde van jouw motor te komen kun je:

  • Een motordealer vragen een inschatting van de dagwaarde te maken
  • Onlinekanalen zoals: Marktplaats, Motoroccasion of Autotrader raadplegen ter indicatie voor de dagwaarde van je motor

  Als je 100% zekerheid wilt over de dagwaarde dan kan je bij een taxateur een taxatie aanvragen. Bij CED kun je als klant van MotoShare tegen scherpe tarieven een taxatierapport laten opmaken.

  Wil je meer informatie over het opstellen van een taxatierapport? Kijk dan hier

 • De dagwaarde van de motor is het bedrag dat de motor op dit moment waard is. Dit bedrag staat gelijk aan het bedrag om een soortgelijke motor te kunnen kopen.

  De dagwaarde is gebaseerd op een aantal factoren zoals ouderdom, slijtage en de kilometerstand. Ook de populariteit van de motor kan een rol spelen in de waardebepaling.

  Dit maakt dat het bepalen van de dagwaarde maatwerk is en door een verzekeringsexpert wordt bepaald.

  Wil je toch alvast een indicatie krijgen van jouw dagwaarde? Kijk dan hier

 • Nee, tijdens de verhuur wordt je bestaande motorverzekering vervangen door een tijdelijke verzekering van OHRA. Hierdoor wordt jouw no-claim beschermd.

  -

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde, MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • De Masterpolis MotoShare in samenwerking met OHRA is een allrisk verzekering ten tijden van de huurperiode die losstaat van jouw reguliere motorverzekering. Als verhuurder hoef je dus geen extra verzekering af te sluiten want dit wordt tijdens de huurperiode door MotoShare geregeld. Wel is het belangrijk dat jouw motor volgens de wet WA verzekerd is.

  Mocht er schade of diefstal tijdens de huurperiode ontstaan dan heeft dit ook geen gevolgen voor jouw schadevrije jaren bij de reguliere verzekeraar. Dit valt namelijk onder de Masterpolis MotoShare.

 • Ja, schade aan ART-sloten en SCM-beveiligingen worden vergoedt tot € 750,- per gebeurtenis.

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • Voor de beveiligingseis van jouw motor is een ART 4 goedgekeurd slot vereist. Via Stichting ART kan je de classificering van jouw slot controleren.

  Wanneer jouw slot niet ART 4 geclassificeerd is voldoe je niet aan de beveiligingseis om je motor all-risk verzekerd te verhuren.

  Heb je geen aankoop bon meer van je slot en is deze wel ART 4 goedgekeurd. Stuur ons dan een foto door van het slot met de beide sleutels via info@motoshare.nl.

 • Goed nieuws! We hebben een speciale deal met OHRA gemaakt voor alle gebruikers van MotoShare. Wanneer je als gebruiker bij MotoShare staat geregistreerd en een verzekering afsluit via onderstaande link, dan krijg je automatisch 10% korting op je reguliere motorverzekering bij OHRA.

  Maak gebruik van de 10% korting

 • Accessoires zoals een navigatiesysteem of tank-tas zijn verzekerd tot maximaal € 500,- per gebeurtenis. Daarnaast zijn standaard onderdelen van de motor die je hebt vervangen (bijvoorbeeld een andere uitlaat, tank of stuur) ook tot dit bedrag verzekerd.

  Voor een uitgebreidere omschrijving van de accessoiresdekking kijk je in de OHRA Polisvoorwaarde. Mocht de dekking van € 500,- niet voldoende zijn voor jouw motor, laat deze dan taxeren.

  Wil je jouw motor laten taxeren? Kijk dan hier

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • Via MotoShare kan je jouw motor laten taxeren bij het CED-Europe Dit is op eigen kosten maar MotoShare heeft erg gunstige tarieven afgesproken voor gebruikers van onze website.

  Voor het laten maken van een taxatierapport neem je contact op met CED-Europe en geef je aan dat je een gebruiker van MotoShare bent.

  Let op! Het taxatierapport is maximaal drie jaar geldig, daarna moet je jouw motor opnieuw laten taxeren. Als het taxatierapport ouder is dan drie jaar op het moment dat er schade wordt gereden, is je motor verzekerd tegen de dagwaarde.

 • Elke motor op MotoShare heeft een beveiligingseis. Als verhuurder is het belangrijk om de beveiligingseis van jouw motor te kennen en de huurder hierover te informeren voorafgaande aan de verhuur. De beveiligingseis vindt je terug in jouw motorprofiel op de website.

  Let op! Pas als is voldaan aan de beveiligingseis is de motor allrisk verzekerd en wordt eventuele schade vergoed.

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • De allriskverzekering dekt de motor gedurende 2 uren voor en na afloop van de huurperiode. De huurperiode is de dag/tijd die vermeld staat op de huurovereenkomst. Wil je de dag/tijd waarop de motor wordt opgehaald of teruggebracht wijzigen? Dan is het belangrijk om te kijken of de wijziging om meer dan 2 uren gaat.

  Neem bij een wijziging van meer dan 2 uur buiten de huurperiode contact met ons op. Meer dan 2 uur rijden buiten de huurperiode is namelijk niet verzekerd onder de MasterPolis MotoShare.

 • Wanneer je het vermoeden hebt dat jouw motor is gestolen is het belangrijk om direct aangifte te doen bij de politie en de motor te registreren bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit via +31 55 741 00 01.

  Wanneer je dit hebt gedaan kan je de diefstal aan ons doorgeven samen met een bewijs van aangifte. MotoShare maakt de melding van diefstal bij OHRA die de verdere afhandeling op zich neemt.

 • De allrisk verzekering dekt de motor gedurende 2 uren voor en na afloop van de huurperiode. De huurperiode is de dag/tijd die vermeld staat op de huurovereenkomst.

  Wil je de dag/tijd waarop je de motor wordt opgehaald of teruggebracht wijzigen? Dan is het belangrijk om te kijken of de wijziging om meer dan 2 uren gaat.

  Neem bij een wijziging van meer dan 2 uur buiten de huurperiode contact met ons op. Meer dan 2 uur verhuren buiten de huurperiode is namelijk niet verzekerd onder de MasterPolis MotoShare.

 • De beveiligingseis voor jouw motor onder de MasterPolis MotoShare is vastgesteld op clausule 1. Om allrisk je motor te kunnen verhuren via MotoShare is het verplicht dat de motor beschikt over een ART-goedgekeurd slot klasse 4.

  Daarnaast is de motor alleen verzekerd tegen diefstal en joyriding indien de motor was afgesloten met:

  • Het standaardslot dat is ingebouwd in de motor, én
  • Een slot met het ART-keurmerk, klasse 4.

  Als verhuurder moet je kunnen aantonen dat deze beveiliging aanwezig was. Dit kun je aantonen met de sleutels en de aankoopnota of een foto van het slot samen met de sleutels.

  Wil je meer weten over de allrisk verzekering? Bekijk dan de MasterPolis MotoShare

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • De beveiligingseis voor jouw motor onder de MasterPolis MotoShare is vastgesteld op clausule 2. Om allrisk je motor te kunnen verhuren via MotoShare is het verplicht dat de motor beschikt over een ART-goedgekeurd slot klasse 4

  Daarnaast is de motor alleen verzekerd tegen diefstal en joyriding indien de motor was afgesloten met:

  • Het standaardslot dat is ingebouwd in de motor, én
  • Een kettingslot met het ART-keurmerk, klasse 4, waarmee de motor zodanig was vastgemaakt aan een vast object (bijvoorbeeld een andere motor, hek, boom of lantaarnpaal) dat de motor alleen kan worden weggenomen door dit slot open te breken.

  Als verhuurder moet je kunnen aantonen dat deze beveiliging aanwezig was. Dit kun je aantonen met de sleutels en de aankoopnota of een foto van het slot samen met de sleutels.

  Wil je meer weten over de allriskverzekering? Bekijk dan de MasterPolis MotoShare

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

 • De beveiligingseis voor jouw motor onder de MasterPolis MotoShare is vastgesteld op clausule 2 en 3. Om allrisk je motor te kunnen verhuren via MotoShare is het verplicht dat de motor beschikt over een ART-goedgekeurd slot klasse 4 en een beveiligingssysteem van tenminste SCM klasse M2

  Daarnaast is de motor alleen verzekerd tegen diefstal (van onderdelen), inbraak en joyriding indien de motor was afgesloten met:

  • Het standaardslot dat is ingebouwd in de motor, én
  • Een kettingslot met het ART-keurmerk, klasse 4, waarmee de motor zodanig was vastgemaakt aan een vast object (bijvoorbeeld een andere motor, hek, boom of lantaarnpaal) dat de motor alleen kan worden weggenomen door dit slot open te breken.

  Als verhuurder moet je kunnen aantonen dat deze beveiliging aanwezig was. Dit kun je aantonen met de sleutels en de aankoopnota of een foto van het slot samen met de sleutels.

  Het Beveiligingssysteem moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De motor heeft minimaal een beveiligingssysteem van SCM-klasse M2. Je zorgt ervoor dat het certificaat van dit systeem geldig blijft. Je doet dat door het systeem te laten herkeuren als dat nodig is. Op het certificaat lees je hoe dit moet, en wanneer; of
  • De motor heeft een beveiligingssysteem dat in de fabriek is ingebouwd. Dit beveiligingssysteem is minimaal gelijkwaardig aan SCM-klasse M2. Je laat dit systeem goed onderhouden.

  Het beveiligingssysteem werkte op het moment van de gebeurtenis. De verhuurder is verplicht om dit aannemelijk te maken, als hierom wordt gevraagd.

  Wil je meer weten over de allriskverzekering? Bekijk dan de MasterPolis MotoShare

  Dit is een samenvatting uit onze voorwaarde. Lees de OHRA Polisvoorwaarde , MasterPolis MotoShare en de MotoShare Verklaring voor de volledige verzekeringsvoorwaarde

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk de andere categorieën of neem contact met ons op.
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.